Spitalul Județean Timișoara caută director. Ultimul concurs a avut loc în 2014

Spitalul Județean

Cel mai mare spital din vestul României caută, din nou, director. Postul a fost scos la concurs, iar dosarele pot fi depuse până în a doua jumătate a lunii mai. Ultima tentativă de concurs a fost în urmă cu doi ani și a fost anulată în timpul derulării. La Spitalul Județean Timișoara, ultimul concurs încheiat cu un director „plin” a avut loc în 2014.

Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara a anunțat „concursul pentru ocuparea funcției de manager spital persoană fizică”. Se pot înscrie absolvenți ai unei instituții de învățământ superior medical, economic-financiar sau juridic, absolvenți ai unor cursuri de perfecționare în management sau management sanitar, agreate de Ministerul Sănătății și stabilite prin ordin al ministrului Sănătății, ori absolvenți ai unui masterat sau doctorat în management sanitar, economic ori administrative organizat într-o instituție de învățământ superior acreditată, potrivit legii.

Vechimea cerută este de cel puțin doi ani, „în posturile prevăzute cu studii universitare de lungă durată”. Candidații trebuie să depună și un plan de management.

În 9 iunie ar trebui anunțate rezultatele. Dacă nu apare iar ceva

Termenul limită pentru depunerea dosarelor de concurs este 19 mai, ora 10. Dosarele vor fi verificate în aceeași zi, orele 11 – 12, iar la ora 13 vor fi anunțate dosarele admise. Până în 24 mai, la ora 14, vor fi publicate pe site-ul spitalului proiectele de management depuse de candidați. Proiectul de management va fi susținut public în 7 iunie, la ora 10. La ora 15 vor fi afișate rezultatele. Pot fi depuse apoi contestații, iar în 9 iunie vor fi anunțate rezultatele finale.

Directorul Spitalului Județean este în acest moment, interimar, dr. Dorel Săndesc. Acesta l-a înlocuit pe Sorin Barac, care a venit după Raul Pătrașcu. Înaintea lui Pătrașcu, managerul SCJUT a fost Marius Craina, pe atunci la PSD, acum consilier local Pro România. În iunie 2014, Craina a fost numit interimar, iar în decembrie a câștigat concursul pe post. În noiembrie 2017 a fost anunțat un nou concurs, anulat la scurt timp. Marius Craina a fost numit atunci în continuare interimar. În iunie 2021 a fost anunțat ultimul concurs de director al SCJUT, anulat după câteva zile, din motive administrative.

About Post Author