Spitalul de copii construit în București de Asociația Dăruiește Viață a fost finalizat / FOTO

dăruiește viață

Pentru prima dată în ultimii 34 de ani în România, Asociația Dăruiește Viață a construit integral un spital de copii, pentru a le oferi pacienților condiții de tratament la standarde vestice. Proiectul va continua cu a doua clădire pentru a crea un adevărat campus medical la Spitalul Marie Curie.

Inițial gândit ca o clinică de trei etaje, proiectul s-a transformat într-un spital cu o suprafață de 12.000 mp, nouă niveluri și peste 140 paturi. În iunie 2018, a fost turnată fundația, iar în noiembrie 2023 au fost finalizate prima clădire, o centrală termică și o stație de ozonare.

Pentru a marca momentul, Dăruiește Viață a aprins simbolic luminile în interiorul spitalului și a evidențiat, printr-o proiecție de lumini, spațiul pe care va fi construită cea de-a doua clădire a campusului medical. Luminile au fost aprinse de Vlăduț, unul dintre copiii-veterani, care a făcut parte din campaniile de strângere de fonduri ale Asociației. A avut loc și live performance al lui Dan Perjovschi, care a folosit ca suport peretele care va uni cele două clădiri construite de Dăruiește Viață, cu susținerea societății civile. Primii parteneri care au anunțat deja că se alătură pentru ridicarea celei de-a doua clădiri sunt ENGIE, OMNIASIG, Raiffeisen Bank.

„Mulțumim tuturor celor care au avut încredere în noi. Sunt peste 350.000 de donatori și peste 8.000 de companii care au arătat că se poate. Le mulțumim celor care au fost alături de noi la eveniment: Paula Herlo, Alex Dima și Tudor Chirilă, tuturor ambasadorilor proiectului, donatorilor, sponsorilor, dar și celor care ne-au urmărit live pe Facebook. Sperăm să continuăm împreună”, a transmis Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruiește Viață. „Noi am făcut un spital, dar nu ne putem opri aici. Continuăm proiectul cu a doua clădire pentru a construi un adevărat campus medical unde toți copiii vor putea fi tratați în aceleași condiții moderne”, a transmis și Carmen Uscatu, fondatoare Dăruiește Viață.

Cum putem ajuta mai departe

Inițiativa #NoiFacemUnSpital a însemnat, până acum, o investiție de 53 milioane de euro, fonduri strânse exclusiv din donații de la persoane fizice și din sponsorizări. Spitalul este gata și urmează relocarea secțiilor din actualul Spital Marie Curie și tratarea pacienților aici, în primele luni ale anului 2024.

Dăruiește Viață continuă printr-o campanie națională de strângere de fonduri și îi invită pe toți cei care vor să se implice în continuare sau care vor să înceapă să susțină proiectele asociației să sponsorizeze sau să doneze prin următoarele modalități:

DONATORI PERSOANE FIZICE
• Donație online pe https://daruiesteviata.ro/investeste
• SMS la 8864 cu textul SPITAL pentru o donație lunară de 4 euro
• Donarea zilei de naștere pe www.daruiesteviata.ro/campanii
• Cadouri cu sens pe www.daruiesteviata.ro/cadouri

COMPANII:
• folosind Declarația 177 și completând un contract de sponsorizare cu sumele rămase nealocate în 2022, dacă sponsorizările făcute anul trecut nu au atins plafonul maxim stabilit prin lege (până în 25 decembrie)
• redirecționarea a 20% din impozitul pe profit / venit (până în 31 decembrie).

About Post Author