Spitalul de campanie al MApN rămâne pe stadionul CFR. În caz că e nevoie de el

Stadionul CFR

Spitalul de campanie al MApN, în care nu a mai fost nimeni internat de aproximativ jumătate de an, nu va fi strâns de pe stadionul CFR. E singura unitate sanitară de acest fel din țară care mai este deschisă. Prefectul Mihai Ritivoiu a cerut păstrarea spitalului modular, în contextul TM2023.

„Facilitatea Spitalului Militar amplasată pe Stadionul CFR din Timișoara va rămâne operațională în următoarele luni. În contextul pandemic, la nivel național au fost înființate în anul 2020 trei asemenea facilități, la București, Constanța și Timișoara. La început de 2023 se intenționa închiderea lor, dar am solicitat Ministerului Apărării Naționale menținerea spitalului nostru, invocând printre altele și faptul că Timișoara e capitala europeană a culturii. Am rămas cu facilitatea funcțională, celelalte două închizându-se. Mulțumesc Ministerului Apărării Nationale pentru sprijin!”, a transmis Mihai Ritivoiu.

Spitalul de campanie este, în acest moment, în conservare, pentru că ultimul pacient a fost externat undeva în luna septembrie.

Deschiderea unui astfel de spital pe stadion a stârnit numeroase controverse, mai ales în contextul lipsei cronice de spații pentru sport din Timișoara. Stadionul CFR era în stare destul de proastă în 2020, iar acum gazonul este distrus definitiv. Care va fi soarta arenei din spatele Gării de Nord după ce spitalul va fi desființat nu se știe.

About Post Author