Spitalul CFR cere 6 milioane de euro din PNRR. Pentru reducerea infecțiilor nosocomiale

spitalul cfr

sursa foto: Facebook / Spitalul CFR

Proiecte propuse în valoare de peste 6 milioane de euro prin PNRR, pentru Spitalul CFR din Timișoara. Unitatea sanitară are în derulare investiții de 4,6 milioane de euro, pentru dotarea cu aparatură a mai multor secții.

Spitalul CFR ar putea obține aproape 30 de milioane de lei pentru modernizare. Proiectul care va fi depus pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență vizează modernizarea unor secții și a laboratoarelor, precum și achiziționarea de echipamente destinate reducerii infecțiilor intraspitalicești (nosocomiale).

„Vrem să înființăm mai multe saloane prevăzute cu sisteme de presiune negativă, în care să fie internați pacienți având infecții cu Clostridium difficile, una dintre cele mai frecvente infecții ce pot fi dobândite intraspitalicesc. Formele severe de boală pot duce la deces. Acești pacienți trebuie izolați, deoarece transmiterea se poate face inclusiv prin folosirea în comun a unor obiecte contaminate. Tot în cadrul acestui proiect ne-am propus să realizăm controlul biologic al aerului din blocul operator și din ATI. Vrem să modernizăm blocul operator, compartimentele de chirurgie, gastroenterologie și obstetrică-ginecologie”, explică conf dr. Stela Iurciuc, managerul unității sanitare. Prin același proiect, spitalul ar putea fi dotat cu echipamente de laborator moderne.

E în derulare un alt proiect cu bani europeni

„Finanțarea prin PNRR vine în continuarea unui alt proiect, început în urmă cu un an, prin care s-a reușit obținerea de fonduri europene prin POIM (Program Operațional Infrastructură Mare). Acesta va fi finalizat în decembrie 2022. Am atras 4,6 milioane de euro pentru dotări cu aparatură de ultimă generație în compartimentul de gastroenterologie, în secțiile urologie, chirurgie, oftalmologie, în ambulatoriul ORL și cel de cardiologie, dar și pe secția de dermatologie”, mai spune dr. Iurciuc.

Spitalul CFR nu mai are restricții de internare legate de apartenența la ceea ce a fost Casa de Sănătate a Ministerului Transporturilor. Orice pacient poate veni pentru consult în ambulatoriu, cu bilet de trimitere de la medicul de familie. Spitalul Clinic CF Timișoara are 226 de paturi și 21 de specializări, deservite de 44 de medici.

About Post Author