Spital de 200 milioane de euro. În curtea… Spitalului Județean

spital

Consiliul Județean Timiș are planuri mari pentru anii următori. Chiar dacă Timișoara nu avea avea spital regional construit integral de la zero, Spitalul Județean va deveni, practic, un centru de sănătate ultramodern. Mai trebuie bani și răbdare.

„Am depus, în parteneriat cu Spitalul Județean Timișoara, o solicitare de finanțare pentru un nou corp de clădire. Acesta va avea infrastructura unui pol de excelență, care va include un centru de neuro-radiologie intervențională, unul de chirurgie endovasculară periferică, un centru de cardiologie intervențională, o unitate specializată pentru pacienții cu accident vascular cerebral, un centru de traumă, o unitate de chirurgie de înaltă precizie și o unitate ATI. Tot aici vor funcționa un laborator central ultramodern și un pol educațional cu multiple spații pentru studenți și medici rezidenți”, a anunțat, sâmbătă, Alfred Simonis, președintele CJ Timiș.

Clădirea ar urma să aibă cinci etaje și unul retras, două parcări subterane și una la nivelul solului. Ea va fi ridicată în curtea SCJUT și va costa, cu tot cu dotări, aproximativ 200 de milioane de euro. Proiectarea ar urma să dureze un an, iar construcția propriu-zisă, patru ani.

Se lucrează la Centrul de Mari Arși, Oncologia e în licitație

„Este al treilea spital pe care îl ridicăm în Timișoara. Anul viitor ar trebui să se termine lucrările la Centrul de Mari Arși, urmează Institutul Regional de Oncologie Timișoara și noua clădire de la Spitalul Județean pentru care am obținut avizul de oportunitate de la Ministerul Sănătății, iar acum am depus documentația de finanțare la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene”, mai spune Simonis.

Licitația pentru Institutul Regional de Oncologie din Calea Torontalului a fost lansată în luna august. Au fost primite trei oferte, din partea a trei asocieri care grupează aproximativ 60 de firme. Compania Națională de Investiții oferă o sumă maximă de 1.07 miliarde de lei, cu TVA, adică aproape 216 milioane de euro. Banii vin din PNRR, ceea ce înseamnă că șantierul trebui să fie finalizat până la 31 decembrie 2026.

Viitorul institut regional de oncologie va avea 250 de paturi și va cuprinde un ambulator integrat cu 26 de cabinete medicale, precum și săli de tratament. Totodată, unitatea medicală care se va construi pe Calea Torontalului va dispune de șase săli de operație, radioterapie, laborator de medicină nucleară, dar și un centru de transplant medular și celule stem.

About Post Author