Speranță și disperare, văzute de artiști din Cehia și România, la Faber / FOTO

Faber

Sunt ultimele zile în care mai puteți vizita expoziția „A Spring of Hope A Winter of Despair”. Iubitorii de artă se pot bucura până joi, 30 mai, de această expoziție cu referințe directe la conceptualismul anilor 1970-1980 din Europa de Est.

„A Spring of Hope A Winter of Despair”, organizată de Asociația Contrasens, își propune să exploreze conceptualismul din anii 1970-1980 din Europa de Est, concentrându-se pe contribuțiile artiștilor din România și Cehia, dar și pe perioada de tranziție și vremurile recente.

„Proiectul prezintă perspective asupra tensiunilor generate de urgențele politice și nevoile profund umane în două zone geografice care fac parte din fostul bloc estic, urmărind o structură aparent contradictorie, bazată pe relația dintre speranță și disperare”, explică Olivia Nițiș, curatoarea expoziției.

Expoziția prezintă lucrări ale artiștilor: Kamila B. Richter & Michael Bielicky, Irina Botea, Vladimir Havlik, Jiří Kovanda, Gabriela Mateescu, Iulian Mereuță †, Karel Miler, Delia Popa, Gheorghe Rasovszky, Marilena Preda Sânc, Decebal Scriba, Roxana Trestioreanu, Jiří Valoch și proiecții de film realizate de Eva Koťátková, Iulia Stătică și Adrian Câtu.

Vizitatorii sunt invitați să participe la tururile ghidate disponibile zilnic atât în limba română, cât și în engleză. Profesorii care doresc să participe cu clasa la un tur ghidat sunt rugați să se înscrie în prealabil fie printr-un email la adresa asociatia.contrasens@gmail.com, fie prin telefon la 0773.348.036.

Expoziția este deschisă de marți până joi, între orele 12 și 20, în Hala Faber. Intrarea este liberă. Din 6 iunie, „A Spring of Hope A Winter of Despair” va putea fi văzută la Praga.

About Post Author