Spedition UMB, desemnată câștigătoare a licitației de pe A1, cu tuneluri pentru urși

A1

foto: Arhivă

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi câștigătorul contractului pentru Autostrada A1 Lugoj – Deva, secțiunea cu tuneluri pentru urși. Până la semnarea efectivă a contractului mai trebuie să treacă perioada de contestații.

Au fost depuse șase oferte pentru proiectarea și execuția lucrărilor pe tronsonul de puțin peste 9 kilometri care lipsește din Autostrada A1. Licitația pentru acest sector a fost relansată în luna aprilie, pentru o sumă mai mare. Cele șase oferte au fost depuse de asocierea SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL – SA & PE Construct SRL – Euro-Asfalt d.o.o, Aktor Societate Tehnică Anonimă (Aktor SA), Kolin Insaat Turizm Sanayi ve Ticaret AS, asocierea Makyol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret AS – Yapi Merkezi Inșaat ve Sanayi AȘ, Mapa Insaat ve Ticaret Anonim Sirketi, Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret AS.

„Câștigătorul este un constructor român care și-a făcut treaba și care ne dă siguranța că va finaliza în termenii contractului pe care îl vom semna în perioada următoare. Este vorba despre Spedition UMB, probabil cel mai maree constructor român, cel puțin pe partea de infrastructură”, a anunțat Sorin Grindeanu, la Timișoara.

Ar putea fi depuse contestații

Până la semnarea contractului efectiv mai trebuie să treacă perioada de contestații. Acesta este de 10 zile, pentru CNSC. „Am constatat că în ultima vreme, pe zona rutieră sunt tot mai putine contestații. Asta nu înseamnă că nu o să fie, dar sunt convins că CNAIR și-a făcut treaba. Sunt convins că vom semna în perioada următoare contractul și îl vom semna la Timișoara. (…) Este un proiect care a scos peri albi tuturor, iar unii l-au gestionat prost. Realitatea de pe A1 este cea pe care o știm (…) e un lucru care trebuie să se termine și azi s-a făcut primul pas. Se intră în perioada legală în care se poate contesta. Dacă nu se contesta, se trece la semnarea contractului. CNSC are 30 zile să decidă, în cazul în care va fi contestație”, a completat ministrul Transporturilor.

Lotul 2 al Autostrăzii Lugoj –Deva (secțiunile E și D) are o lungime de 9,13 km. În cadrul acestui contract, câștigătorul va construi 2,13 km de tunel forat compus din două galerii unidirecționale. Valoarea maximă a contractului era estimată la 2,593 miliarde lei (fără TVA).

Licitația anterioară a fost anulată de CNAIR în 10 martie, deoarece unica propunere tehnică depusă, din partea asocierii Mapa Insaat Ve Ticaret AS – Cegiz Insaat Sanayi Ve Tikaret AS, a fost considerată neconformă.

About Post Author