27 ianuarie 2021

Spațiu nou, de peste 4 milioane de euro, pentru Centrul de Tranzit în Regim de Urgență Timișoara

Centrul de Tranzit în Regim de Urgență

Aproape 4,4 milioane de euro, finanțare de la UE, a costat noul spațiu al Centrului de Tranzit în Regim de Urgență Timișoara. Acesta a fost deschis vineri.

Modernizarea noului spațiu de la Centrul de Tranzit în Regim de Urgență Timișoara s-a făcut în două etape, în cadrul unui proiect al Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Migrație, cu finanțare de la Uniunea Europeană. Prima etapă a vizat operaționalizarea Centrului de Tranzit în Regim de Urgență Timișoara, cu scopul asigurării documentației necesare desfășurării lucrărilor pentru reabilitare și modernizare, iar cea de-a doua etapă a vizat construcția efectivă. Proiectul a fost 21,38 milioane de lei.

În centrul de la Timișoara sunt relocați, în colaborare cu UNHCR, refugiați din zone periculoase. În noul spațiu, care are parter și două etaje, pe o suprafață totală de 3.678 mp, pot fi cazate 306 persoane, la parter – 106, la etajul I – 82, iar la etajul III – 118. Aici au fost transferați, vineri, refugiații cazați până în prezent în spațiul de la Centrul de Tranzit în Regim de Urgență Timișoara de pe str. Armoniei nr. 33.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: