16 ianuarie 2021

Șpăgar de la Direcția de Asistență Socială, reținut 24 de ore. Prejudiciu: 2 milioane de lei

legea 112

Timp de cinci ani, un șef din DGASPC Timiș ar fi „încasat” între 2.000 și 5.000 de euro de la oameni care trebuia să fie încadrați în grad de handicap. Laszlo Andras Lihor Laza ar fi luat ultima șpagă chiar duminică, 8 noiembrie, când a și fost reținut.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au început urmărirea penale și au decis reținerea pentru 24 de ore a unu șef de serviciu în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASP) Timiș. Bărbatul este suspectat de luare de mită în formă continuată.

„În perioada 2015-2020, în exercitarea funcției de șef al Serviciului Evidență Drepturi Persoane cu Dizabilități din cadrul DGASPC Timiș, suspectul Lihor-Laza Laszlo Andras ar fi pretins și primit de la mai multe persoane (…) sume de bani cu titlul de mită, pentru a întocmi formalitățile necesare obținerii indemnizației de încadrare în grad de handicap, în baza unor documente false, persoanele în cauză nefiind îndreptățite să beneficieze de aceste drepturi. Pe parcursul investigației au fost identificate până în acest moment aproximativ 100 de persoane cărora, pentru sume de bani cuprinse între 2.000 și 5. 000 de euro de persoană, suspectul Lihor-Laza Laszlo Andras le-ar fi înlesnit obținerea indemnizației de încadrare în grad de handicap”, transmit procurorii.

Prins în flagrant duminică

În 4 octombrie, Lihor-Laza ar fi primit, de la un intermediar, 1.600 de euro și produse alimentare, reprezentând o parte din suma totală pe care ar fi trebuit să o primească pentru întocmirea formalităților de încadrare în grad de handicap pentru două persoane. În 8 noiembrie, el ar fi primit, prin alt intermediar, încă 2.000 de euro și 1.900 lei, pentru întocmirea formalităților de încadrare în grad de handicap a unei persoane cu domiciliul într-un alt județ. În acel moment a și fost prins în flagrant.

Lihor-Laza Laszlo Andras a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat Tribunalului Timiș, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. „În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane, complici ai suspectului Lihor-Laza Laszlo Andras, care au îndeplinit rolul de intermediari ai mitei”, au mai transmis cei de la DNA Timișoara.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: