Soția primarului PSD din Boldur, pusă director la școală de cumnata lui Sorin Grindeanu

boldur

sursa foto: Facebook

O directoare de școală dintr-o comună din Timiș a fost înlocuită cu soția primarului. Decizia aparține inspectorului școlar general Aura Danielescu, în același timp colegă de partid la PSD cu edilul șef.

Conducerea Școlii Gimnaziale din Boldur a fost schimbată de inspectorul școlar general Aura Danielescu. Flavia Cut Lupulescu a fost înlocuită cu Sorina Stoi, nimeni alta decât soția primarului din Boldur. Flavia Cut-Lupulescu era din 2020 directorul Școlii Gimnaziale Boldur, având în subordine patru școli și patru grădinițe. De când a fost numită în funcție, a implementat în școală trei proiecte Erasmus și să renoveze grădinițele. Tot de când este director, aici funcționează „Școală după școală”, program național de after-school, iar unitatea de învățământ a fost înscrisă în diferite programe și proiecte educaționale.

În primăvara acestui an, Flavia Cut-Lupulescu a fost unul dintre cei trei finaliști ai primei ediții a Galei Profesorului Anului din mediul rural, organizată de Teach for Romania. Au fost 310 nominalizări din toată țara.

Danielescu: „Oricine, în România, poate ocupa o funcție și poate fi sora, cumnata, soția sau prietena unui om politic”

Flavia Cut-Lupulescu nu trecuse totuși printr-un concurs pentru a deveni directorul școlii din Boldur. Ea este membru PNL și consilier local la Lugoj și a fost numită în funcție de fostul inspector școlar general Marin Popescu, la rândul lui liberal.

„Până la finalizarea concursului, inspectorul școlar general poate, uzând de prerogativele legale, să numească directori, cu avizul Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean (…) Oricine, în România, poate ocupa o funcție și poate dovedi calități manageriale și cu siguranță, acea persoană poate fi sora, cumnata, soția sau prietena unui om politic. Doamna director de la Boldur nu a ajuns în acea unitate pentru că era cadru didactic acolo, pentru că a participat la vreun concurs pe post, ci pentru că un inspector școlar general a numit-o, în baza unor criterii pe care dumnealui le-a avut în vedere, fără să fi avut experiență managerială anterioară! Pur și simplu… a fost cadru didactic și consiliera domnului Buciu! Actuala doamna director este profesor în unitate, are experiență în managementul unității și este din localitate”, și-a explicat decizia inspectorul școlar general Aura Danielescu, citată de redesteptarea.ro.

În luna septembrie va avea loc concursul de director. Sorina Stoi este soția lui Cristian Stoi, primar în Boldur din 1996, deci aflat la al șaptelea mandat. Stoi este membru PSD.

About Post Author