Sorin Zlat Trio, în concert la Timișoara

sorin zlat trio

Duminică seară sunteți invitați la un concert extraordinar, susținut, la Timișoara, de Sorin Zlat Trio. Înființat în urmă cu 14 ani, acest trio a cântat, până acum, la festivaluri și în cluburi celebre de jazz din toată lumea.

Sorin Zlat Trio, în formula Sorin Zlat – pian / Mike Alex – contrabas / Iulian Nicolau – tobe, are în repertoriul său atât standarde de jazz, cât și compoziții proprii cu abordari diverse din zona cool jazz, latin, post-bop, contemporary jazz și muzică de avangardă. Prin această fuziune de stiluri, grupul a câștigat simpatia și recunoașterea publicului de jazz, având concerte la Montreux Jazz Festival, Izmir Jazz Festival, Bruxelles Jazz Festival, Golden Jazz Fest Paris, Jacksonville Jazz Festival, Monaco Jazz Festival, dar și în cluburi de jazz celebre: Birdland (New York), Vortex (Londra), Music Village (Bruxelles), Ronnie’s Scott (Londra), Blue Note (New York), Kings Place (Londra), Nardis (Istanbul).
După succesul albumului „Endurance”, lansat în 2015, Sorin Zlat a început să lucreze la noul său album, „The Land Of Dreams”, care conține compoziții si orchestrații originale. Oscilând între cool jazz, post-bop, latin, avant-garde, funk, neo-soul, proiectul a adus împreună muzicieni proveniți din generații și școli de gândire diferite, dar uniți de limbajul comun al jazzului. Proiectul a dat naștere și unui album compilație cu muzicieni din diverse colțuri ale lumii.

Sorin Zlat este unul dintre cei mai reprezentativi pianiști de jazz ai noii generații de artiști români. A concertat pe aceeași scenă alături de Chick Corea, Chucho Valdez, Joey Alexander, Wynton Marsallis, Brandford Marsallis, Lee Ritenour, Gregory Porter, Howard Levy & The Fleckstones, Kamasy Washington și mulți alții.

Concertul de la Timișoara are loc duminică, 11 decembrie, de la ora 19, în Sala Multifuncțională a CJ Timiș. Biletele pot fi cumpărate de AICI. Elevii au intrare gratuită.

HOME

About Post Author