18 ianuarie 2021

Sorin Grindeanu pleacă de la ANCOM. E în preaviz

grindeanu

Sorin Grindeanu a renunţat la şefia ANCOM și stă în preaviz încă două săptămâni. Grindeanu a fost, în paralel, timp de o lună și jumătate, și președinte al ANCOM, și prim-vicepreşedinte al PSD. Legea îi dădea 90 de zile.

Preşedintele ANCOM nu poate fi membru de partid. Asta, în teorie, pentru că, în practică, Sorin Grindeanu a fost și una, și alta, timp de o lună și jumătate. Fostul premier a fost ales în 22 august prim-vicepreşedinte al PSD, în echipa preşedintelui Marcel Ciolacu. El ar fi trebuit să renunțe la șefia ANCOM încă dinainte de alegeri, însă n-a făcut-o nici măcar imediat după. „Conform legii, am 90 de zile de la intrarea în incompatibilitate. Alegerea am făcut-o și în luna septembrie voi demisiona de la șefia ANCOM. Consider că mai trebuie să stau 2-3 săptămâni pentru că este în dezbatere memorandumul semnat între Guvernul României și Guvernul SUA. Îmi doresc foarte mult ca acest memorandum să fie adoptat”, declara Grindeanu, la finele lunii august.

„Mi-am depus demisia de la ANCOM. Sunt în preaviz până în 16 octombrie”, a confirmat, pentru stiridetimisoara.ro, Sorin Grindeanu. Cel mai probabil, la alegerile generale, când va fi ca acestea să aibă loc, fostul premier va candida pentru un nou mandat de parlamentar. Ca șef al ANCOM, Sorin Grindeanu avea, cel puțin anul trecut, un salariu net lunar de 44.000 lei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: