„Slow down! / Mai încet!”, premieră cu poveste, la Teatrul Național Timișoara

slow down

Naționalul timișorean pune din nou în scenă o premieră care aduce împreună actori profesioniști și oameni obișnuiți. „Slow down! / Mai încet!” are o poveste specială și a apărut în urma unui atelier la care au participat copii cu dizabilități de la Centrul „Podul lung”.

Spectacolul „Slow down! / Mai încet!” închide proiectul Viitorul copiilor, parte din traseul Vocile orașului, traseu pe care Teatrul Național l-a început în urmă cu patru ani, din dorința de a oferi grupurilor vulnerabile un spațiu care să le integreze în fluxul cultural și civic al comunității. Traseul Vocile orașului face parte din programul cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

Textul îi aparține Mihaelei Michailov și a fost scris după un atelier desfășurat vara trecută și la care au participat șapte copii de la Centrul de zi pentru copii cu dizabilități „Podul lung”. Spectacolul spune, practic, povestea unei altfel de normalități: aceea pe care o trăiesc acești copii și familiile lor. E spusă pentru prima dată de actori și copii, împreună, și va fi prezentată în fața publicului dornic să înțeleagă o lume mai puțin vizibilă.

Actori și copii scriu împreună o poveste

Distribuția spectacolului „Slow down! / Mai încet!” îi aduce împreună pe actorii Claudia Ieremia, Matei Chioariu, Alina Ilea, Cătălin Ursu, Mirela Puia, Andrei Chifu, Bogdan Spiridon, Laura Avarvari, Cristina König, Roberta Popa, Ana Maria Pandele Andone, Ana Maria Cojocaru și Paula Maria Frunzetti, alături de care vor apărea copiii Roland Ambruș, Rona Ambruș, Anamaria Hodoșan, Alexandra Nedelyov și Roxana Fleischer, de la Centrul de zi „Podul Lung”, și Maria Lupoian.

Coregrafia este semnată de Florin Fieroiu, decorurile, de Bianca Veșteman, costumele aparțin Gabrielei Strugaru-Popa, iar spațiul video este conceput de Răzvan Dima. Spectacolul este semnat de regizorul Horia Suru.

Premiera spectacolului „Slow down! / Mai încet!” va avea loc miercuri, 15 martie, de la ora 19, la Sala 2 a Teatrului Național. Biletele se găsesc pe www.tntm.ro și la agenția de bilete str. Mărășești nr. 2, orar marți – duminică, orele 11 – 19.

About Post Author