Situație stranie la Spitalul Județean: șefa de la Personal vrea să se angajeze psiholog

Șefa Biroului resurse umane din Spitalul Județean Timișoara vrea să schimbe jobul. Angajată acum un an și jumătate, ca economist, ea vrea să fie psiholog. Directorul SCJUT spune că totul e perfect transparent.

Spitalul Județean

La Spitalul Județean din Timișoara este în derulare, în această perioadă, un concurs de angajare pe mai multe posturi de îngrijitoare, infirmiere, asistente medicale sau liftier, precum și pentru un post de psiholog clinician la Centrul de Hemodializă. Anunțul a fost publicat pe site-ul instituției în data de 5 iulie, cu toate precizările legate de posturi, cerinte și dosare de înscriere, hârtia fiind semnată de managerul Raul Pătrașcu. Candidații interesați trebuia să aducă documentele solicitate la Serviciul Resurse Umane, Normare, Organizare, Salarizare (RUNOS) al Spitalului Județean.

Miercuri, 21 iulie, au fost publicate numele celor care au fost declarați admiși la proba dosarelor. Ei urmează să se pregătească de proba scrisă.

Al treilea job din martie 2020

Pentru postul de psiholog clinician practician de la Centrul de Hemodializă s-au înscris cinci candidați, din care patru au fost declarați admiși. Prima pe lista întocmită în ordine alfabetică este Geanina Mihaela Bodislav, șefa Biroului Personal – resurse umane al Spitalului Județean. Biroul personal este una dintre cele două structuri din componența Serviciului RUNOS, alături de Biroul salarizare.

Geanina Mihaela Bodislav lucrează la SCJUT din martie 2020. Inițial s-a angajat pe postul de economist. După patru luni, a devenit șefă de birou la Personal, funcție pe care o ocupă și acum. În perioada 2007 – 2013, a făcut Facultatea de Științe Economice la UVT și, parțial în paralel, în intervalul 2011 – 2014, Facultatea de Psihologie la Universitatea Tibiscus. În 2016 a obținut și un masterat în psihologie. De-a lungul timpului și-a mai încercat norocul și la Poliția de Frontieră sau penitenciar, însă fără succes.

„Nu este primul caz”

Directorul Spitalului Județean Timișoara spune că nu RUNOS organizează concursurile, ci secțiile din spital. „RUNOS nu are nicio treaba în concursuri (…) Procedura este următoarea: șeful de secție face referat și cere să scoatem la concurs. Șeful de secție este președintele de comisie și își face o comisie, care nu are legătură cu RUNOS. Pentru postul de psiholog, din ce știu, sunt condiții mai aspre, în sensul în care trebuie să ai în comisie și psihologi din spital. Comisia respectivă preia dosarele, le verifică, cine le îndeplinește trece la următoarea etapă. Tot comisia, nu RUNOS, face subiectele de concurs pentru proba scrisă, corectează lucrările și dă notele. Șeful de secție își numește și comisia de contestații”, susține Raul Pătrașcu.

Din punctul de vedere al acestuia, nu există niciun fel de problemă. „Nu există concursuri aranjate, toate sunt transparente și la liber. Nu contează cine ești sau de unde vii, poți să te înscrii dacă îndeplinești condițiile. Nu am cum să opresc pe nimeni. RUNOS nu face nici măcar partea de secretariat, (…) Nu este primul caz, oamenii vor să avanseze, au dreptul să se mute de pe o secție pe alta”, mai spune managerul SCJUT.

Probabil că Raul Pătrașcu are dreptate, iar RUNOS nu are treabă cu acest concurs, dar serviciul la care este șefă Geanina Bodislav are totuși un pic. „Borderoul selecție dosare pentru candidați”, cu numele celor admiși la proba dosarelor, este semnat de secretarul Comisiei centrale, Felicia Seiler. Potrivit site-ului SCJUT, aceasta este economist, angajată în Biroul Personal. Și, deci, subalternă directă a candidatei.În 28 iulie, Geanina Bodislav va susține proba scrisă. La Spitalul Județean, concursul pentru postul de manager a fost anulat de două ori în mai puțin de patru ani. Ultima dată s-a întâmplat luna trecută.