SIT+READ Artbook Fair, la o nouă ediție. Se caută artiști

SIT+READ Artbook Fair

SIT+READ Artbook Fair revine în perioada 27 – 29 octombrie, la Timișoara. Artiști, colective, studiouri și inițiative artist-run, orice fel de creatori din România și din străinătate sunt invitați să participe. Ei se pot înscrie până în 15 iunie.

SIT+READ Artbook Fair reunește artiști contemporani, designeri, creatori de reviste, tipografi, editori independenți și distribuitori de cărți de artă. Este vorba, de fapt, despre un târg internațional de carte, care își propune expunerea și promovarea tiparului independent, a materialelor tipărite, a scenei artistice și culturale locale. Evenimentul se desfășoară la Timișoara din 2017 și aduce în fața a sute de pasionați romane grafice, publicaţii de artist, fanzine, benzi desenate, ilustraţii şi afişe.

Programul include activități atât pentru copii, cât și pentru adulți, fiind alcătuit din discuții, artist talks, lansări de carte, expoziții și alte proiecte speciale.

„Căutăm artiști, colective, studiouri și inițiative artist-run, realizatori de zine și edituri, prese mici, librării independente și orice fel de creatori, atât din România, cât și din străinătate. Din cauza spațiului limitat, putem admite doar un anumit număr de solicitanți”, transmit organizatorii. Formularul de înscriere poate fi completat, până în 15 iunie, AICI, iar candidații selectați vor fi anunțați în 30 iunie.

Anul trecut, la SIT+READ Artbook Fair au fost invitați artiști precum Dan Perjovschi, George Roşu, Ana Kun, Sorina Vazelina, Mimi Ciora, Dona Arnakis, Carine Arnakis, Dan Michiu, Cătălina Nistor, Fauna Ceramics, Co+Lor, Hot Lagoon, Filaret 16; librăriile The Secret Garden Bookshop, Dispozitiv Books, PUNCH, Librarul cu Papion, La Două Bufnițe; și editurile Pagini Libere, OMG, Fractalia, IDEA, precum și Institutul Prezentului, Galeria Posibilă și Sounds Like a Book.