Sistem anti-miros de cauciuc de peste 3 milioane de euro, la Continental

Sistem nou-nouț de tratare a emisiilor olfactive la fabrica de anvelope Continental din Timișoara. El înlocuiește vechiul sistem din 2015 și, spun reprezentanții companiei, este mult mai performant. A fost deschis, de asemenea, un nou centru de formare profesională.

continental

Foto: Sascha Schuermann

Anunțată în decembrie 2020, investiția în noul echipament RTO este deja în funcțiune. Continental Anvelope Timișoara a plătit aproximativ 3,3 milioane de euro pentru acest sistem de tratare a emisiilor olfactive, care dezintegrează compușii organici volatili ce apar în procesul de producție a anvelopelor prin oxidarea lor la temperaturi ridicate. Sistemul poate trata aproximativ 120.000 de metri cubi de aer / oră și va înlocui echipamentul instalat în 2015.

Cei de la Continental spun că măsurătorile efectuate au arătat că noul sistem este mult mai eficient decât cel anterior. „Sustenabilitatea este parte integrantă a strategiei Continental Vision 2030, pentru divizia Tires. Scopul nostru este să fim cea mai progresistă companie de anvelope în ceea ce privește responsabilitatea socială și de mediu. Continuăm să promovăm tehnologii inovatoare și soluții durabile”, a declarat Carlos Bernabé, director general al Continental Anvelope Timișoara.

Al doilea punct de interes al companiei merge în direcția dezvoltării abilităților angajaților. Noul centru de formare profesională este dotat cu tehnologie specifică fiecărei zone de producție: Induction, Computer Training, Resurse Umane, Digital Service Training. Realizarea sa a costat aproximativ 150.000 euro. „Investiția în oameni și în performanța lor este procesul necesar atât pentru persoanele fizice, cât și pentru organizațiile care își propun să progreseze și certifică succesul pe termen lung al afacerii”, spune Lucia Iliescu, HR Manager Continental Tires Timișoara și Country HR Manager Continental în România.

În 20 de ani de activitate în România, Continental Anvelope Timișoara a produs și livrat peste 250 de milioane de anvelope. În perioada 1999-2020, Continental a investit circa 2 miliarde de euro în activităţile din România. Compania are șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Firma avea la finalul anului 2020 peste 20.100 de angajaţi, din care peste o treime ingineri și informaticieni.