Sînziana Mircea, prima româncă Young Steinway Artist, în concert la Filarmonica Banatul

sursa foto: www.sinziana-mircea.com

Filarmonica Banatul începe anul cu un invitat special. Concertul de vineri, 7 ianuarie, o are ca protagonistă pe Sînziana Mircea, prima pianistă din România devenită Young Steinway Artist.

Sînziana Mircea are o carieră internațională în Europa, America de Nord și Asia. Ea a debutat la Tokyo Metropolitan Theatre/Japonia și St. Martin-in-the-Fields din Londra/Marea Britanie, când avea doar 20 de ani. Patru ani mai târziu, a cântat în premieră la Carnegie Hall din New York, într-un recital sold out, răsplătit de publicul american cu ovații în picioare. Ultimele sale concerte au fost la Sala Radio București, Filarmonica din Stockholm, Filarmonica din Tallinn, Harvard Club New York, London Steinway Hall, Tokyo Steinway Hall, Sapporo Concert Hall, Nanjing Arts Center, Harbin Concert Hall.

Sînziana a primit în 2017 titlul de Young Steinway Artist, desemnând cei mai promițători pianiști din lume. A lansat trei CD-uri: Fortuna – Piano Sensation (Electrecord, 2020), Unending Love (Sheva Collection, 2017) și Nihil Sine Deo (Editura Casa Radio, 2016) și a colaborat cu dirijori precum Mikhail Jurowski, Mitsuyoshi Oikawa, Gianluigi Zampieri, Cristian Neagu, Walter Attanasi, Amaury du Closel.

Sînziana Mircea a fost îndrumată de pianiști renumiți precum Aldo Ciccolini, Pascal Roge și Verona Maier. A obținut licența în muzică cu nota maximă de la Hochschule für Musik und Tanz Köln, are diplomă de master în interpretare muzicală de la Guildhall School of Music and Drama Londra și diploma de master în managementul artelor la Universitatea Bocconi de Economie din Milano.

Ea cântă în premieră la Timișoara, vineri, 7 ianuarie, de la ora 19, într-un concert simfonic susținut de orchestra Filarmonicii Banatul”, sub bagheta dirijorului Radu Popa. În program vor fi următoarele lucrări: Șostakovici – Concertul pentru pian și orchestră nr. 2 în fa major, op. 102, și Beethoven – Simfonia nr. 4 în si bemol major, op. 60.