Simonis vs. Nica, faza pe stadion, un nou episod. Despre habarnism și șpriț

stadion

Replica deputatului Alfred Simonis la afirmațiile lui Alin Nica legate de stadionul „Dan Păltinișanu” nu s-a lăsat prea mult așteptată. Fără finețuri, social-democratul îi transmite contracandidatului său că habar nu are pe ce lume este și că, de fapt, nu și-a făcut temele în ceea ce privește această investiție.

Alin Nica reclama, vineri dimineață, „amnezia” guvernului și a președintelui PSD Timiș, Alfred Simonis, care nu spun nimic despre al doilea HG de care depinde construirea noului stadion al Timișoarei. E vorba despre cea de demolare a vechii arene.

„Ceea ce nu știe domnul Alin Nica este că abia după adoptarea hotărârii de guvern de aprobare a indicatorilor tehnico-economici se solicită, conform procedurilor legale, HG-ul de demolare. Cine trebuie să facă această solicitare? Proprietarul bazei sportive, adică exact Consiliul Județean Timiș. Cum poți imputa că nu s-a dat o hotărâre de guvern în condițiile în care cel care trebuia să o solicite nu a făcut-o? În cazul de față, dumneavoastră, domnule Nica”, a transmis, vineri, Alfred Simonis.

Potrivit acestuia, inițierea, de către Compania Națională de Investiții, a licitației pentru proiectare și execuție nu este condiționată de demolarea actualului stadion.

„Singura obligație a consiliului județean este ca, până la finalizarea etapei de proiectare, să elibereze terenul de sarcini pentru a-l preda constructorului, adică să se ocupe de demolare. Acestea sunt etapele de urmat, domnule Nica, iar faptul că ne acuzați pe mine și guvernul pentru că nu s-a dat un HG pe care nu l-ați solicitat încă arată cât sunteți de rău intenționat”, conchide social-democratul.

Nica: De la București ni s-a spus că documentația noastră e completă

„Reaua intenția domnului Simonis este evidentă, invocă diverse detalii tehnice că să abată atenția de la traficul de influență pe care îl face. E ridicol să credem că nu există hotărârea de demolare pentru că nu a făcut consiliul județean o cerere. Colegii din aparatul de specialitate al administrației județene sunt în legătură permanentă cu omologii lor de la București. În repetate rânduri am fost asigurați că documentația necesară din partea noastră e completă. Domnul Simonis ar face bine să vorbească despre acte pe care chiar le semnează, nu despre subiecte discutate la șpriț”, i-a transmis, pe de altă parte, Alin Nica, șeful CJ Timiș.

Cei doi sunt în luptă directă pentru președinția instituției, la alegerile din 9 iunie.

About Post Author