26 ianuarie 2021

Simonis refuză pensia specială: Îmi dau demisia din Parlament în ultima zi de mandat

alfred simonis

Deputatul PSD de Timiș, Alfred Simonis

Deputatul PSD de Timiș Alfred Simonis anunță că nu vrea să încaseze pensie specială de parlamentar. În consecință, va renunța la mandat, înainte ca acesta să se încheie legal.

Liderul deputaților PSD a decis că nu vrea să se numere printre privilegiații sistemului și să fie beneficiarul unei pensii speciale de parlamentar. „Nu vreau pensie specială! Pensia trebuie să fie rezultatul contributivității, nu al vreunei funcții. De aceea, îmi voi da demisia din Parlament în ultima zi de mandat, pentru a nu beneficia vreodată de pensie specială! Conform legii, pensiile speciale se acordă doar dacă parlamentarii au cel puțin un mandat întreg. Nu am de gând să încasez bani care nu mi se cuvin. Ca tânăr politician, cred că a venit timpul să impunem o altă mentalitate în politică. Iar corectitudinea și cinstea în fața oamenilor sunt principii care nu pot fi negociate”, susține Alfred Simonis.

Social-democratul spune că rămâne în sarcina viitorului parlament să elimine inechitățile sistemului de pensii. „În acest an, am inițiat și am votat legea prin care toate pensiile speciale de peste 7.000 de lei sunt impozitate cu 85%. Mi-aș fi dorit eliminarea totală, dar decizia anterioară a CCR ar fi împiedicat acest proiect să devină realitate. A fost doar un prim pas – corect! – pe care îl puteam face pentru reconcilierea relației între clasa politică și cetățeni. Pentru viitor însă, parlamentul trebuie să legifereze #fărăprivilegii în funcții publice. Pentru că toți suntem egali”, conchide Simonis.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: