Simonis, către Nica: Politica nu e concurs de gătit și Capitala Culturală nu e rugă la Dudești

simonis

Președintele PSD Timiș, Alfred Simonis, îi răspunde președintelui PNL Timiș, Alin Nica. Tema: deja ultra-discutata capitală europeană a culturii. Crede despre liberal că ar trebui să se maturizeze și îi transmite că ar trebui dați înapoi „banii deturnați din bugetul Timișoarei pentru favoritismele de partid”.

Social-democratul Alfred Simonis e convins că Timișoara a pierdut bani din proiectul de capitală culturală „în favoarea unor primării conduse de liberali, exclusiv prin insistența expresă a președintelui Consiliului Județean Timiș”.

„PNL Timiș a primit o felie mai mare de bani doar pentru că a făcut o jalbă la guvern pentru a servi niște clientelă liberală. Este foarte clar pentru toată lumea că Timișoara nu contează pentru PNL. Au contat Ciacova, Jimbolia sau Sânicolau Mare (Sânnicolau Mare – n.r.), mari centre culturale conduse de primari liberali. PNL nu este în stare să iasă din logica unei gândiri în care sunt plătite polițe adversarilor politici fără a ține cont de cetățeni și de binele lor. Nu este nici normal și nici moral să fie defavorizată Timișoara, chiar condusă de un primar USR. Pentru că proiectul Timișoara 2023 nu este al lui Fritz, Nica, sau Simonis, este al orașului și al timișorenilor”, transmite deputatul PSD.

Potrivit acestuia, Alin Nica, președintele PNL și al CJ Timiș, ar trebui „să se maturizeze și să conștientizeze că politica nu e nici concurs de cântat și nici de gătit, așa cum proiectul Capitală Culturală Europeană nu e o Rugă la Dudești”. Alfred Simonis încheie cu ceea ce numește „o dovadă de fairplay”: „Îi spun domnului președinte că accept armistițiul propus ieri. Condiția este ca banii deturnați din bugetul Timișoarei pentru favoritismele de partid să fie dați înapoi! De aici putem să continuăm orice dialog politic!”.

Așa-numitul armistițiu era propus de Nica doar celor de la USR, deoarece „ PSD Timiș poate asista de pe margine, pentru că nu este implicat direct, iar liderii acestui partid sunt cu totul străini de cultură”. Altfel, Jimbolia, de exemplu, are nu mai puțin de șase muzee, dar și un festival de blues.