24 ianuarie 2021

Simonis, către Guvernul Orban: Pur și simplu v-ați luat la trântă cu bătrânii României!

simonis

PSD a impus marți în Parlament majorarea pensiilor cu 40%. În plen au fost adoptate proiectele privind rectificarea bugetului de stat și al asigurărilor sociale, care includ și amendamentul referitor creșterea veniturilor pensionarilor. Liderul deputaților PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis, a avut un discurs dur la adresa premierului și a Guvernului.

Proiectul de lege pentru aprobarea rectificării bugetului de stat, cu modificările impuse de PSD, a fost adoptat marțicu 242 de voturi pentru, 147 împotrivă. Proiectul de aprobare a rectificării bugetului asigurărilor sociale a trecut cu 246 voturi pentru și 104 împotrivă.

„Bătrânii României, oamenii care au clădit această țară, părinții și bunicii noștri, oamenii datorită cărora această țară e întreagă, cei care au muncit pe brânci pentru ca această țară să se dezvolte și să existe în forma în care există astăzi. Acești oameni au nevoie de apreciere, de dragoste, de recunoștință. În alte societăți, bătrânii sunt venerați, stimați membri PNL și USR, sunt apreciați, sunt îngrijiți de generațiile viitoare, cele de tineri. Voi vreți să-i lăsați să se descurce singuri într-o epocă în care e din ce în ce mai greu să te descurci singur”, a spus Alfred Simonis.

„Veți avea bani”

Social-democratul a continuat în nota critică la adresa guvernanților. „Cinci milioane de oameni așteaptă dreptate. Înainte de a veni la putere ați anunțat și dumneavoastră (Ludovic Orban – n.r.), și guvernul dumneavoastră, și președintele României că se susține și că veți implementa această lege. Până ați ajuns la putere, apoi v-ați răzgândit. Oamenii pe care dumneavoastră îi numiți asistați sociali, unii dintre ei probabil mai au câțiva ani, poate luni, gândiți-vă la asta atunci când veți vota și veți încerca să blocați în continuare bunăstarea acestora”, a mai spus deputatul de Timiș.

Alfred Simonis, a explicat și de ce Partidul Social Democrat insistă asupra acestei legi. „Opriți-vă din furat, opriți-vă din tunuri, opriți-vă din cheltuieli nejustificate și veți avea bani. E foarte simplu. PSD face ceea ce a anunțat în ultimii ani și a demonstrat de fiecare dată că se ține de cuvânt atunci când a vorbit de majorări de pensii, de majorări de salarii, de alocații și de alte cheltuieli”, a conchis acesta.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: