23 ianuarie 2021

Și salvatorii donează. 55 de pompieri din Timiș dau sânge pentru cei aflați în suferință / FOTO

sânge

Fără mașini scoase în stradă și fără demonstrații care adună aplauze de la spectatori. Pompierii din Timiș își vor celebra ziua altfel în acest an. Câteva zeci dintre ei vor dona sânge.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Institutul Național de Hematologie Trasfuzională pun la cale campania de donare de sânge „Salvatorii donează pentru viață”. Aceasta are loc în perioada 7-11 septembrie, în contextul sărbătoririi Zilei Pompierilor. Pompierii din întreaga țară se vor mobiliza pentru a dona sânge.

Vor fi parte din această campanie și 55 de pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș. Până joi, 10 septembrie, ei au fost programați la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara, unde vor dona sânge.

Se spune că cineva are nevoie de sânge o dată la 3 secunde și că 60% din populaţie va avea nevoie de sânge la un moment dat al vieţii. Și totuși, numai 2% din populaţie donează sânge. „Conștientizând această nevoie stringentă a persoanelor bolnave, pompierii timișeni au ales anul acesta să sărbătorească diferit ziua armei. Fiind recunoscuți ca salvatori și eroi la incendii, accidente, calamități naturale și alte zeci de situații, pompierii au ales să fie salvatori de vieți și prin donarea de sânge. Chiar dacă anul acesta nu putem sărbători alături de timișoreni ziua noastră, suntem alături de ei într-un alt mod, donând sânge și dăruind viață”, a transmis ISU Timiș, prin purtătorul de cuvânt, plt. Elena Megherea.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: