Share, Tag or Dye Again, în premieră la Timișoara. Timp de creație vs. timp de promovare online / FOTO

Tag or Dye Again

Share, Tag or Dye Again, un proiect derulat de Asociația Fotografică Allkimik, în colaborare cu Asociația Culturală Marginal, ajunge în premieră la Timișoara. Share, Tag or Dye Again (re)deschide, de fapt, discuția despre social media ca mediu de consum pentru artă și sondează cât timp petrec artiștii promovându-și lucrările în aceste medii vs. timpul petrecut pentru creație.

În acest an, 313 artiști din 34 de țări au înscris linkuri din feedurile lor de social media pentru materializarea unei instalații colective care pune o întrebare complexă: în ce măsură poate micul ecran contemporan, pe care îl deținem cu toții, să redea complexitatea unei lucrări de artă?

Vernisajul de la Timișoara este programat joi, 8 iunie, la ora 18, la spațiul artist-run Lapsus (Splaiul Peneș Curcanul nr. 3, etajul 1, studio 23). Jumătate de ceas mai târziu, are loc un tur ghidat cu Sabina Suru, directorul artistic al proiectului. Cei curioși de tehnici de fotografie alternativă sunt invitați să participe la un workshop gratuit susținut de Sabina Suru în 10 iunie, între orele 12 și 14, la spațiul Digital:Canvas\. Workshopul este destinat publicului de orice vârstă, cu sau fără cunoștințe în domeniul fotografiei, iar înscrierile pentru cele 10 locuri disponibile se pot face AICI.

Ediția din 2023 a proiectului are și o componentă de cercetare și experiment, în colaborare cu Institutul Național De Cercetare-Dezvoltare Pentru Textile și Pielărie, alături de dr. Elena Badea, cu focus asupra unor adaptări ale cianotipiei pe o serie de materiale sustenabile, dezvoltate de institut. Instalația Share, Tag or Dye Again a avut o primă oprire la galeria Camera din Cluj, în iulie va ajunge la Experimental Photo Festival, în Barcelona, iar în septembrie, la 2/3 galeria, din București.

Expoziția de la Timișoara rămâne deschisă până în 20 iunie și va putea fi vizitată de joi până sâmbătă, între orele 18 și 19, sau prin programare, via mesaj, pe pagina Facebook Lapsus.

Share, Tag or Dye este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

About Post Author