Șezând la masă cu Brâncuși, în Cazarma U

brâncuși

Mai e o lună și jumătate până când, la Muzeul Național de Artă din Timișoara, va fi deschisă cea mai mare expoziție Brâncuși din România ultimei jumătăți de veac. În așteptarea acestui eveniment unic, Fundația Interart Triade și Attila Kim vă invită la o întâlnire specială, în Cazarma U.

Vineri, 18 august, de la ora 18,30, sunteți așteptați în Cazarma U, să luați loc la masa la care sculptura marelui Constantin Brâncuși va fi povestită curioșilor de Laura West. Profesor Fulbright la Universitatea de Vest, aceasta va fi gazda unei călătorii în opera marelui sculptor, într-un eveniment unic, în cadrul proiectului după SCULPTURĂ/SCULPTURĂ după.

„Șezând la masă cu Brâncuși” este o sesiune de povestiri concepută în scenariul de pregătire a publicului cu opera lui Brâncuși, într-un loc, Cazarma U, care și-a construit întregul concept în jurul ideii de sculptură și al felului în care ea a crescut din filonul moștenit.

„Proiectul după SCULPTURĂ/SCULPTURĂ după își completează demersul prin câteva evenimente ce vizează pregătirea publicului pentru întâmpinarea operei lui Brâncuși. Ne-am obișnuit să ne raportăm la marile valori ale culturii – fie că se cheamă Eminescu, Brâncuși, Enescu sau altfel – simplist, cu «prefabricate» de gândire. Or, cred că e important să ne uităm la sculpturile ce vor fi arătate la muzeu de-adevăratelea, punându-ne întrebări, iscodindu-le, poate, lăsându-ne ghidați de emoțiile proprii”, spune Sorina Jecza, președinte Fundația Interart Triade.

Întâlnirea cu Laura West va avea loc în Cazarma U, în spațiul de la librăria Bufnițelor, și va fi urmată de discuții libere. Participarea la eveniment este gratuită și necesită înregistrare AICI.

Laura West este profesor Fulbright la Universitatea de Vest a și Universitatea Salisbury din Maryland, cercetător specializat în sculptură, turnare metalică și fabricare digitală. Își va încheia bursa Fulbright la Timișoara în ianuarie 2024, cu o expoziție personală.

About Post Author