Sete de carte. Patru cărți, patru povești despre lume, pe înțelesul celor mici

În 22 martie, de Ziua Mondială a Apei, Aquatim, în parteneriat cu Librăria La două bufnițe, Apele Române, Asociația Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare (CRIES) și Fundația Aquatim, lansează o campanie de educație informală. „Sete de carte” se încheie în luna iunie.

sete de carte

„Sete de carte” propune publicului tânăr și educatorilor întâlniri lunare cu lumea fascinantă a cărților. Vor fi patru evenimente principale, ce vor implica publicul larg prin participarea de la distanță. Găzduite de Librăria La două bufnițe pe pagina sa de Facebook, acestea vor putea fi urmărite în direct sau ulterior. Este vorba, practic, o întâlnire cu o carte, care include un concurs de întrebări și răspunsuri pe tematica abordată. La fiecare concurs va fi acordat un premiu în valoare de 100 de lei, constând într-un voucher pentru achiziționarea de cărți în Librăria La două bufnițe. Informații despre condițiile de participare se găsesc în regulamentul concursului.

O întâlnire pe lună

Luni, 22 martie, preșcolarii și elevii din clasele pregătitoare vor descoperi de ce este planeta albastră, de la „Băiatul care a secat marea”, de Paul Brown, o apariție a editurii Curtea Veche. Vineri, 16 aprilie, elevii din ciclul primar pot trage cu ochiul la „Istorii din preistorie”, de Alberto Moravia, volum publicat de editura Polirom, ocazie cu care pot afla cum era lumea acum un miliard de ani.

Elevii din ciclul gimnazial pot avea vineri, 14 mai, o întâlnire de gradul 3 cu activismul de mediu, prin „Greta: Povestea ei. Nu ești niciodată prea mic să faci lucruri mari”, o altă apariție Polirom. Seria evenimentelor se încheie de Ziua Internațională a Mediului, în 5 iunie, cu „Istoria apelor,” de Maja Lunde, apărută la Humanitas Fiction, o poveste „climate fantasy” propusă liceenilor.

„Sete de carte” aduce în atenție povești cu tâlc despre lumea din jurul nostru și echilibrul, tot mai fragil, dintre oameni și natură.

About Post Author