Sete de carte: nouă luni de lectură și educație pentru mediu / PROGRAM

sete de carte

Timp de nouă luni, copiii din Timiș vor „merge” într-o călătorie plină de noutăți în lumea cărților. „Sete de carte” este o campanie pornită de Aquatim, care urmărește atât încurajarea lecturii, cât și respectul pentru mediu.

Compania Aquatim, în parteneriat cu Fundația Aquatim, Apele Române Banat și librăriile Cărturești, La Două Bufnițe și Librarul cu Papion, reia campania de educație informală „Sete de carte”.

Organizatorii urmăresc încurajarea lecturii și a unui comportament responsabil față de mediu. Elevi și cadre didactice, copii și părinți sunt invitați într-o călătorie în lumea cărților, care începe în martie și se încheie în noiembrie. Vor fi ateliere de lectură în Cărturești, La Două Bufnițe și Librarul cu Papion, dar și concursuri cu premii. Sunt puse la bătaie nouă vouchere, a câte 100 de lei, pentru cumpărarea de cărți din librăriile partenere.

„Sete de carte” începe miercuri, 23 martie, la ora 14,30, la Librarul cu Papion. Elevii din clasele primare sunt așteptați la Faber, pe Splaiul Peneș Curcanul nr. 3-5, la întâlnirea cu volumul „Gaston Tomberon, eroul din Aheron”, de Victoria Pătrașcu.

„Temele abordate prin lectură și discuțiile pe marginea cărților se concentrează pe importanța unui mediu curat și a unui stil de viață sustenabil. Volumele selectate de librari pentru «Sete de carte» vorbesc, pe înțelesul tuturor, despre relația complexă a oamenilor cu apa, managementul deșeurilor, combaterea poluării, biodiversitate, schimbările climatice și alte teme importante pentru educația de mediu”, transmit organizatorii.

Program

Martie – Librarul cu papion
Gaston Tomberon, eroul din Aheron, de Victoria Pătrașcu

Mai – Librarul cu papion
Jurnalul detectivului Danny Dodo, de Nick Crumpton

Iunie – La două bufnițe
Zero deșeuri, de Sima Ozkan

Iunie – Cărturești
Descoperim cu Apolodor, în Deltă, păsările-n zbor, de Florin Bican

Iulie – Librarul cu papion
Nu mi-e frică de apă, de Cristina Alexandru, Carmen Dumitru

August – La două bufnițe
Gardienii planetei. Cum să fii eroul Pământului, de Clive Gifford, Jonathan Woordward

Septembrie – Cărturești
Crabul Colin și prietenii său, de Tuula Pere

Octombrie – Cărturești
Molly și marea agitată, de Malachy Doyle, Andrew Wilson

Noiembrie – La două bufnițe
Totul ce știu eu despre caca, de Jaume Coupons