Șeful USR Timișoara, noul șef de cabinet al lui Dominic Fritz. Vrea „o legătură strânsă” între PMT și partid

Dan Reșitnec, consilier local și președintele USR Timișoara, este misteriosul candidat 400010. Adică acela care a câștigat concursul pentru postul de șef birou din cadrul Biroului Asistare Primar.

Fritz

S-a rezolvat misterul candidatului 400010, adică al șefului de birou din cadrul Biroului Asistare Primar. A fost candidat unic și este vorba despre Dan Reșitnec, consilier local și președinte al USR Timișoara. Acesta și-a anunțat schimbarea de carieră într-un grup de partid de pe Facebook.

„E timpul ca o parte din noi să ne asumăm o intrare full time în administrație, chiar dacă asta poarte veni uneori cu anumite sacrificii personale, de timp, financiare sau de flexibilitate. În același timp e nevoie de tot suportul pe care îl putem da echipei din Timișoara, pentru că mare parte din succesul nostru ca partid se va lega de reușita echipei din Primăria Timișoara”, scrie Reșitnec. Acesta a fost, până acum, „proiectant sisteme informatice” la o multinațională.

Condiții de concurs

Ca să câștige concursul de la PMT, Reșitnec a îndeplinit următoarele condiții: studii universitare absolvite cu diplomă de licență, master în administrație publică, management sau în specialitatea studiilor, dar și perfecționare în administrația publică. Era nevoie, de asemenea, de cunoștințe de limba engleză la nivel avansat și limba germană la nivel mediu, de Microsoft Office, Google Workspace și „instrumente informatice de management al proiectelor”. S-a cerut și experiență: cel puțin șapte ani în specialitatea studiilor, minimum cinci ani în managementul echipelor, respectiv minimum trei în managementul proiectelor.

Dan Reșitnec vrea o legătură mai strânsă între… partid și primărie

„Am decis că este momentul să fac o schimbare de carieră și să concurez pentru o poziție unde aptitudinile mele pot ajuta cel mai mult această echipă, unde pot îmbina skillurile mele manageriale cu experiența politică dobândită de-a lungul timpului. Începând de săptămâna viitoare voi veni în Primărie pe poziția de Șef de cabinet al primarului, poziție câștigată prin concurs public”, și-a anunțat Dan Reșitnec colegii de partid.

Dincolo de „anumite sacrificii personale, de timp, financiare sau de flexibilitate”, președintele USR Timișoara își dorește ca, „prin această poziție, să facem un pas spre o legătură mai strânsă între Primărie și partid (!! – n.r.), spre o informare și un feedback mai rapid pe care voi, membri USR PLUS, pe bună dreptate l-ați cerut”.

Noul șef de birou va planifica agenda primarului și va urmări „proiectele strategice”. El va reprezenta primăria în relația cu cetățeanul, administrația centrală și locală, alte instituții și organizații, dar va fi și manager de proiect. Angajarea lui Dan Reșitnec în PMT răspunde și unor nemulțumiți, care reclamau nedeschiderea porților administrației locale către specialiștii din partid. Reșitnec a fost și pe lista scurtă pentru prefect, dar acolo a fost preferat Zoltan Nemeth.