18 ianuarie 2021

Șeful CJ Timiș a cerut oficial deschiderea sălilor de sport. Prefectul nu se grăbește

sport

Se alătură antrenorilor și celor care iubesc mișcarea și cere deschiderea sălilor de sport din Timiș. Președintele CJ, Alin Nica, a făcut o scrisoare oficială către prefectură, dar, momentan, a fost ignorat.

Președintele CJ Timiș, Alin Nica, a trimis, joi, o adresă Prefecturii Timiș prin care solicită redeschiderea sălilor de sport. Nica își justifică demersul prin scăderea ratei de infectare cu coronavirus din ultimele zile, dar și prin ieșirea din carantină a majorității localităților în care încă se aplică restricții.

„Le mulțumesc locuitorilor județului nostru că au înțeles să respecte restricțiile și astfel am reușit să mai câștigam o bătălie împotriva acestui cumplit virus. Acum, însă, trebuie să mergem mai departe și, treptat, să revenim la normal. Una dintre primele măsuri vizează redeschiderea centrelor de fitness și a sălilor de sport, cu respectarea normelor de igienă și de distanțare. Sunt un adept al sportului și cred în creșterea naturală a imunității prin practicarea de activități fizice. Am discutat cu mai mulți medici, iar aceștia susțin că practicarea sportului contribuie deopotrivă la prevenția bolii sau, în cazul celor care au făcut forme ușoare, la o recuperare mai rapidă”, a explicat Alin Nica.

Șeful CJ a solicitat convocarea imediată a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, cel care a aprobat închiderea sălilor de sport. Prefectul Liliana Oneț, cea care poate convoca această structură, nu a dat însă curs cererii.

Vă reamintim, la finele lunii noiembrie, Tribunalul Timiș a respins acțiunea mai multor operatori de săli de sport, care s-au îndreptat împotriva prefecturii și a CJSU. Decizia putea fi atacată cu recurs, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: