Se șterge linia galbenă! OAR face curățenie, după ce pașii și ploile n-au avut niciun efect

linia galbenă

La aproape jumătate de an de când „împodobește” mai multe trotuare din oraș, faimoasa linie galbenă e ștearsă în mod organizat. Ordinul Arhitecților – filiala Timiș, organizatorii Bienalei de Arhitectură Beta, curăță întregul traseu.

Bienala de Arhitectură Beta 2022 a avut loc în toamna trecută. Au fost multe controverse legate de tema acesteia și de felul în care a fost populat spațiul public, însă cele mai multe nemulțumiri au fost legate de „linia galbenă” care a marcat traseul Beta 2022.

„În loc să folosim o hartă clasică am trasat acea linie galbenă prin tot orașul, care, conform specificațiilor producătorului, se va duce odată cu ploile toamnei. Urmărind acea linie galbenă, oricine va putea vedea această expoziție. Am auzit feedback de la mulți despre parcurgerea acestei linii și cât de multe au întâlnit în oraș (…) Controversa liniei galbene a fost asumată pentru că nu am anunțat înainte de a se face, a fost cumva ca un teaser. Am ales cu mare atenție tipul de vopsea cu producătorii, e o vopsea care nu poluează, e pe bază de apă, testele pe care le-am făcut arată că efectiv acțiunea pașilor o va șterge”, explica, la acea vreme, Daniel Munteanu, unul dintre curatorii Beta.

Linia galbenă „e o intervenție temporară”

Cinci luni mai târziu, linia galbenă e cam tot acolo, fără să fi fost ștearsă decât în mică măsură de pașii trecătorilor. În aceste zile se desfășoară însă operațiunea de ștergere a acesteia, sub un aparat de apă cu presiune. Și nu e primăria cea care plătește intervenția.

„Ne-am asumat de la bun început că este o intervenție temporară și am început s-o ștergem de anul trecut. S-a intervenit încă de atunci pe unele segmente, dar apoi a venit frigul. Am crezut că se va șterge, dar, pentru că nu s-a întâmplat asta decât în mică măsură, am decis să intervenim. E deja curățată pe aproximativ cinci kilometri”, a precizat, pentru stiridetimisoara.ro, arh. Alexandra Trofin, coordonatorul Beta 2022.

Intervențiile vor dura ceva, dar, spune reprezentanta OAR, linia galbenă va fi ștearsă de pe toate trotuarele.

About Post Author