Se redeschide librăria Cărturești de pe str. Mercy. Va avea și o bere dedicată

cărturești mercy

Peste exact două săptămâni, la Timișoara se (re)deschide a treia librărie Cărturești. Est vorba despre cea de pe strada Mercy, unde, la etaj, va funcționa, din nou, o cafenea-ceainărie.

(Re)deschiderea librăriei Cărturești, de pe strada Florimund Mercy, nr. 7, este programată pentru vineri, 16 februarie.

„I-am păstrat spiritul boem, intimitatea, farmecul și dichisul, care au consacrat-o din 2005, însă am îmbrăcat-o în culori vibrante, ne-am lăsat inspirați de povești locale și ne-am jucat cu poțiuni magice, de la bere și cafea, pe care abia așteptăm să vi le prezentăm”, transmit cei de la Cărturești.

La etaj veți putea sta la un ceai sau la o cafea, așa cum erați obișnuiți, dar veți avea parte și o de o surpriză. „Inspirați de tradiția berii din oraș și de povestea lui Claudius Florimund de Mercy, la inițiativa căruia s-au pus bazele primelor fierbătorii de bere, ne bucurăm să anunțăm și inaugurarea primei beri Cărturești hamei x condei, în stoc limitat”, continuă invitația.

Programul primei zile începe la ora 17,30, când este programat „Cărturești la pas”, un tur ghidat cu Adriana Babeți, despre viața literară a orașului și berea lui Mercy. Se va pleca de la Cărturești Victoriei spre strada Mercy, unde, la ora 18, are loc deschiderea oficială. Aceasta este urmată, la ora 19, de un live-set Makunouchi Bento.

Librăria Cărturești Mercy a fost închisă în 2020, în timpul pandemiei.

About Post Author