Se montează semnalizarea pe Canalul Bega

bega

Se montează, în sfârșit, marcaje pe canalul navigabil Bega. Regia Autonomă „Administrația Canalului Navigabil Bega” a finalizat licitația pentru semnalizarea costieră.

Regia Autonomă „Administrația Canalului Navigabil Bega” se ocupă de asigurarea și îmbunătățirea condițiilor de navigație pe sectorul românesc al Canalului navigabil Bega, în lungime de 42,444 km. Este vorba despre sectorul cuprins între Uzina Hidroelectrică Timișoara și frontiera de stat cu Republica Serbia.

„În calitatea noastră de administraţie de cale navigabilă interioară, avem obligația să asigurăm semnalizarea costieră pe tronsonul amintit. În vederea îndeplinirii acestui obiectiv extrem de important, au fost demarate, în cursul acestei luni, procedurile de achiziție publică a semnalizării costiere, fiind lansată și atribuită licitația, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice”, transmite Ioan Mateescu, directorul regiei.

Semnalizarea costieră necesară desfăşurării navigaţiei în condiţii de siguranţă va fi instalată în zona de siguranță a canalului navigabil Bega, începând din această lună. Vor fi instalate marcaje kilometrice de la Uzina Hidroelectrică până la granița cu Republica Serbia. Este vorba despre 268 de semnale costiere, care vor semnaliza poziția șenalului navigabil în raport cu malurile Canalului Bega. După instalare, indicatoarele vor servi drept puncte de reper pentru conducătorii ambarcațiunilor pe Bega, pentru ca traficul naval să se desfășoare în siguranță. Regia plătește pentru această operațiune 534.199 lei, sumă care include TVA.