Se lucrează totuși la trotuare: se face „o anumită cârpeală”. Altfel nu e corect față de pietoni și bicicliști

trotuare

Nu mai așteaptă să vină plăcile de pavaj, se apucă să cârpească pe ici-pe colo, prin părțile esențiale, trotuarele din centrul Timișoarei. Cei de la SDM vor trece la treabă în perioada următoare, fiindcă, spune primarul Nicolae Robu, nu se mai poate așa.

Carosabilul arată impecabil, șoferii sunt mulțumiți, dar centrul Timișoarei nu mai este deloc o zonă prietenoasă pentru pietoni și bicicliști. Lucrările făcute în ultimele două luni au afectat grav trotuarele: multe dintre ele sunt sparte, pline de noroi și alunecoase. Reparațiile ar fi trebuit să înceapă, trotuarele să nu mai fie asfaltate, ci pavate, dar nu s-a întâmplat asta. De ce? Pentru că SDM încă nu a cumpărat pavajul.

Se va trece totuși la treabă, deși cu o soluție de avarie. „Am zis că refacem trotuarele când vom veni cu altă tehnologie, cu pavele mari, netede, foarte frumoase, cu o producție mai specială din punct de vedere tehnologic și cu ingrediente naturale. Este un strat care este realizat din piatră naturală după o anumită tehnologie. Văd că durează mai mult decât ne-am așteptat noi”, spune acum primarul Nicolae Robu.

Nu se face asfaltare nouă

În aceste condiții, se va apela tot la… bătrânul asfalt. „Remediem ce s-a stricat cu asfalt, pentru că acum și ca aspect, dar mai ales funcțional este groaznic să vezi că în vecinătatea bordurilor este groapă. Se mai întâmplă și pe mijloc sau în alte părți ale trotuarului să fie la fel. Se vor reface trotuarele cu o anumită cârpeală acum. Nu se vine cu asfaltare nouă, din bordură în bordură, nu merită această cheltuială. Decizia noastră este ca în Inelul 1 toate trotuarele să fie pavate cu plăci mari, așa cum puteți vedea în orașe celebre ale lumii. Sper că anul acesta. Dacă nu, de îndată ce ieșim din iarnă. Dar intrăm acum la reparații, pentru că ar fi nedrept față de pietoni și bicicliști să le lăsăm așa”, a conchis edilul-șef.

About Post Author