Se lucrează la drumul de legătură cu A1, de la Sânandrei / FOTO

dn 69

sursa foto: DRDP Timișoara

Constructorul de la drumul de legătură DN 69 – autostrada A1 pare să se fi mobilizat în sfârșit. Compania a fost avertizată de CNAIR în luna iunie, pentru felul în care mai mult nu lucrează pe șantiere.

„Mobilizare pe șantierul drumului de legătură dintre DN 69 Timișoara – Arad și autostrada A1. Echipele antreprenorului Todini Costruzioni Generali S.p.A. fac lucrări la terasamente (săpături, stabilizare teren cu dorosol, blocaje de piatră în excavație, umpluturi), la podețe, la structurile viitoarelor pasaje. În paralel, în două puncte de pe șantier, se fac lucrări specifice în vederea descărcării de sarcini arheologice”, a anunțat, vineri, DRDP Timișoara.

Traseul acestei șosele începe cu 300 metri înaintea intersecției existente, dintre drumurile DJ 692 și E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier și se dezvoltă pe direcția nord-est, spre autostrada A1. Pe cei 10,25 km ai drumului de legătură vor fi șase pasaje și două poduri.

Lucrarea 189,5 milioane de lei, fără TVA. Contractul a fost semnat în luna martie 2021 și are o durată de 24 luni, din care șase proiectare. În acest moment, stadiul fizic al lucrării este de aproape 10%.

Todini Costruzioni Generali S.p.A. a primit, la finele lunii iunie, certificat negativ din partea CNAIR. S-a considerat că felul în care își îndeplinește compania obligațiile contractuale nu este unul corespunzător. Aceste documente constatatoare vor fi actualizate la 90 de zile. Ele vor reflecta stadiul la zi pentru fiecare contract. După primirea acestor certificate negative intermediare, antreprenorii au posibilitatea să recupereze întârzierile și să evite primirea unui nou document constatator negativ la următoarea evaluare.

About Post Author