Se lucrează din nou pe Centura de Sud. Cât permite vremea / FOTO

centura de sud

Muncitorii de pe șantierul de la Centura de Sud s-au revenit pe teren la mijlocul lunii ianuarie. Vremea permite doar lucrări limitate, la structurile podurilor și podețelor. La finele anului trecut, șantierul era finalizat în proporție de 22%.

Muncitorii de pe șantierul variantei de ocolire Timișoara Sud lucrează, de circa două săptămâni, la structurile podurilor și podețelor. Sunt singurele operațiuni care pot fi făcute în actualele condiții meteo.

„În zona Utvin se toarnă radierul la una dintre culeele pasajului peste DJ 591 (Timișoara – Peciu Nou) și se toarnă coloanele la pilele pasajului. La intersecția cu drumul național Timișoara – Moravița, se armează și se cofrează culeea și radierul pilelor pasajului peste DN 59 și DJ 593. Înspre Chișoda se fac amenajări de drumuri tehnologice și platforme pentru foraje. În Moșnița Nouă se lucrează la structura pasajului peste DJ 592. Alte lucrări la podețe se fac în zona comunei Ghiroda, unde se lucrează și la piloții podului peste Bega”, transmit reprezentanții DRDP.

Potrivit aceleiași surse, la sfârșitul anului 2020, lucrările la centură au fost efectuate în proporție de 22%. Centura de Sud a Timișoarei are o lungime de aproape 26 kilometri. Șantierul a început în martie 2020. Antreprenorul lucrării este Tirrena Scavi SpA, care a semnat contractul pentru suma de 324,2 milioane de lei, cu TVA. Execuția propriu-zisă va dura 24 de luni.