Se deschide târgul de 50.000 de euro din Piața Traian. Cu mici și muzică populară

manele

Pe repede înainte – așa s-a derulat organizarea Târgului de produse tradiționale din Piața Traian. Acesta va fi deschis oficial joi după-amiază, cu muzică populară, mici și bere.

La finele lunii iunie, consilierii locali au votat propunerea lui Ionuț Nasleu, directorul Piețe SA, de înființare a unui târg de vară cu produse tradiționale. Pot fi vândute acolo produse meșteșugărești, cârnați, șuncă, slănină, cașcaval, brânză în burduf, produse de pâine, panificație și patiserie, vin, flori, miere, dulceață sau murături. Mici și grătare, numai la evenimente speciale.

Un astfel de eveniment special se întâmplă joi, 12 septembrie, de la ora 16. atunci va avea loc deschiderea oficială a Târgului de produse tradiționale. Sunt zece căsuțe cumpărate de Piețe S.A., în care mai mulți producători își vor scoate la vânzare marfa, una de foarte bună calitate, după cum susțin organizatorii. Sunt și două foișoare în Piața Traian, dar și bănci, la care mușteriii pot sta să-și savureze cumpărăturile. Este și o scenă, pe care vor urca joi Andreea Voica, Carmen Popovici Dumbravă, Dumitru Teleagă Meka, Dumitru Stoicănescu, Larisa Murariu, Doriana Talpeș, Alina Radi, Maria Didraga, Aca Cirkovic și Ansamblul Timișul.

Organizarea târgului a scos 50.000 de euro din bugetul societății Piețe SA. Târgul de vară cu produse tradiționale țărănești va avea loc în fiecare an și va funcționa între orele 8 și 22. „Prin această piață s-ar vitaliza și zona Traian și ar fi un punct de atracție pentru Timișoara, Capitală Culturală Europeană în 2021”, spunea, în iunie, Ionuț Nasleu. Și încă un detaliu: sunt interzise pungile din plastic, iar comercianții trebuie să poarte ii.

About Post Author