Se „dă” de șobolani și țânțari la Timișoara. Ce substanțe se folosesc

dezinsecție

Mai puține rozătoare și insecte enervante prin oraș – după noua operațiunea de deratizare și dezinsecție care a început la Timișoara. Primăria spune că substanțele folosite nu sunt periculoase pentru om, dar atenționează crescătorii de albine.

Timișorenii se plâng, pe rețelele de socializare, de numărul mare de țânțari și alte insecte care îi deranjează. Asta, mai ales că temperaturile sunt încă similare celor de vară. În plus, sunt și multe reclamații legate de șobolani, care au început să „bântuie” prin oraș. În aceste condiții, PMT anunță că de luni, 21 octombrie, are loc o vastă operațiune de deratizare și, pentru că vremea este bună, dezinsecție la sol.

Vor fi folosite Agrorat Pellet, având substanţa activă Brodifacoum, pentru combaterea rozătoarelor, Permex 22 E, având substanţa activă Permetrin, pentru combaterea ţânţarilor adulţi, Detral Super, având substanţa activă Deltrametrin, pentru combaterea ţânţarilor adulţi, și Vectobag WG, având substanţa activă Bacillus thrugiensis, pentru combaterea larvelor.

„Substanţele fac parte din grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 14 (Rodenticide), respectiv Tip 18 (insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor) și sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii”, transmit reprezentanții PMT. Crescătorii de albine sunt rugaţi să ia măsuri pentru protejarea albinelor, respectiv scoaterea stupilor în afara ariei de stropire.

Primăria Timișoara a încheiat, în primăvară, cu firma Coral Impex SRL din Ploiești, un contract de dezinsecție, dezinfecție și deratizare. Acesta este valabil timp de patru ani și are o valoarea de 18,4 milioane de lei, cu TVA. Contractul prevede, în principiu, șapte stropiri pe an. Anterior, timp de aproape cinci ani, municipalitatea nu a avut asigurate astfel de servicii, fiind făcute numai operațiuni în regim de urgență sau forță majoră.

About Post Author