Se caută un super-profesor. Puteți face nominalizări la premiul Mentor pentru excelență în educație

Profesorul anului din mediul rural

foto: Arhivă

Zece profesori și antrenori sunt premiați anual cu Premiul Mentor pentru excelență în educație. Acesta este organizat de Fundația Pentru Comunitate și printre laureații de la edițiile trecute se numără și șapte dascăli din Timiș.

Programul Mentor pentru excelență în educație este organizat anual, începând din 2010, din dorința de a atrage atenția opiniei publice asupra acelor profesori, educatori, antrenori care au avut un rol important în viața discipolilor lor. E vorba despre oameni care au descoperit și au lansat tinere talente și le-au sprijinit primii pași.

Programul este organizat de Fundația Pentru Comunitate, din fondurile asigurate de Compania Mol România. Premiul constă dintr-un trofeu realizat de artistul sticlar Ioan Nemțoi și o sumă de 8.000 de lei.

„Pot fi nominalizați acei profesori, antrenori, mentori care au reușit și reușesc să stimuleze copii talentați, care îi pregătesc pentru a face față competițiilor, care caută în permanență posibilitățile lor de dezvoltare (…) Dacă îi cunoașteți, nominalizați-i la Premiul Mentor pentru excelență în educație”, transmit organizatorii.

Cine a câștigat în anii trecuți

Premianții din Timiș de la edițiile precedente sunt: Maria Păcurar, profesor de matematică (2015), Dida Maria Ghiață, antrenor emerit de canotaj (2015), Ligia Letiția Jicman, antrenor șah (2014), Ion Bădescu, antrenor de înot (2020), Sandu Mirel Golcea, profesor de fizică (2018), Ioan Fernbach, profesor de vioară (2012), Maria Cleșiu, profesor de vioară (2010).

Toate detaliile despre nominalizare, inclusiv formularul, se găsesc aici. Gala Premiilor Mentor va avea în primăvara anului viitor, la sala Amfiteatru de pe acoperișul Teatrului Național București.

About Post Author