17 ianuarie 2021

Se caută sculpturi digitale. Hyper Form, concurs pentru artiști și modelatori 3D

hyper form

Platforma hyperdome.xyz lansează concursul internațional Hyper Form. Acesta își propune să le dea artiștilor posibilitatea să vorbească, prin arta lor, despre creativitate într-o societate digitalizată.

„În contextul pandemiei COVID-19, lumea digitalizată devine lumea comunicării, în timp ce sculptura, cea mai pământească dintre arte, are provocarea de a deveni fluidă prin digitalizare. Vrem să dăm o șansă artiștilor, modelatorilor 3D, studenților la școli de arte și design să-și exprime viziunile despre hiperrealități. Hyper Form este o aluzie la spațiu non-fizic și dinamic, bazat pe simultaneitatea planelor și evenimentelor într-o dimensiune precum internetul în care realul și ficțiunea se amestecă”, sună invitația celor de la Asociația Lapsus din Timișoara.

Ei lansează, practic, un concurs cu premii, care se va finaliza cu o expoziție, în a doua jumătate a lunii noiembrie. Lucrările pot fi trimise, până în 5 noiembrie, în format .obj sau .stl (maxim 100 Mb), cu un link de transfer aici. Nnu uitați să puneți un titlu pentru lucrare, să faceți o descriere acesteia și să oferiți un link către alte proiecte, precum și o scurtă biografie.

Vor fi selectate zece lucrări, care vor fi imprimate 3D și vor fi expuse în perioada 14-31 noiembrie, în Lapsus, la Timișoara. Premiul 1 este 2.200 de lei, premiul al doilea – 1.000 lei și premiul al treilea – 600 lei. Cele 10 sculpturi alese vor fi printate cu filament albastru și nu vor avea un volum mai mare de 18x18x18cm.

Participanții pot folosi software profesional, dar și software pentru începători. Juriul va fi compus din: Alex Boca (fondator Lapsus și curator al platformei hyperdome.xyz), Mihai Drăgan (hacker, cofondator Plan Zero), Silvia Fierăscu (network scientist) și Paul Vladimir Văleanu (scriitor, arhitect).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: