Se caută proiecte strategice și evenimente culturale de anvergură. În două săptămâni

Pe repede înainte merge Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara. Se caută „proiecte strategice și evenimente de anvergură în domeniul cultural”. Cei care vor bani trebuie să depună dosarele în numai două săptămâni! Sunt de dat 2 milioane de lei, iar cofinanțarea din partea organizatorului poate ajunge și la 30%.

proiecte strategice

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara a lansat al doilea apel din 2021 pentru oferte culturale care pot primi finanțare nerambursabilă din bugetul local. Acesta are un buget de 2 milioane de lei și vizează „proiecte strategice și evenimente de anvergură în domeniul cultural”.

„Finanțarea se adresează asociațiilor, fundațiilor, persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale sau familiale și societăților comerciale care activează în domeniul cultural și artistic, precum și instituțiilor publice de cultură, cu excepția celor din subordinea Primăriei Municipiului Timișoara”, transmite Centrul de Proiecte.

Valoarea maximă a finanțării nerambursabile care poate fi cerută este de 400.000 lei. De asemenea, organizatorii de evenimente vor contribui cu o cofinanțare într-un procent variabil între 10% și 30%, în funcție de valoarea totală a bugetului. Un operator cultural poate depune cel mult două oferte și poate primi finanțare pentru cel mult una dintre ele.

Evenimente „emblematice”, repede, la finanțare

„Prin proiecte strategice ne referim la proiecte inițiate de echipe și organizații cu experiență dovedită în succesul respectivei intervenții culturale, proiecte care au nevoie de susținere financiară pentru a menține rezultatele și pentru a le amplifica ecourile pozitive. Evenimentele de anvergură pe care le vom avea în vedere sunt acele evenimente emblematice pentru oraș, care își propun să atragă un public numeros local, național și internațional și care beneficiază de publicitate și promovare turistică sporite, având un efect social-economic și cultural major asupra orașului”, spune Alexandra Rigler, directorul Centrului de Proiecte Timișoara.

Evaluarea și selecția ofertelor culturale va fi făcută de experți independenți cu experiență de minimum 5 ani în implementarea de proiecte culturale de anvergură. Membrii comisiilor sunt desemnați prin decizie de către Centrul de Proiecte, în baza criteriilor cuprinse în procedura de înscriere și selecție a specialiștilor externi independenți.

Solicitările de finanțare se transmit online, pe site-ul Centrului de Proiecte Timișoara, unde se găsesc și toate informațiile și documentele necesare. Termenul limită pentru înscriere este 30 iunie. Este în desfășurare și primul apel de proiecte, la care perioada de depunere a dosarelor este de o lună.

Pentru proiectele considerate strategice – deci de mai mare amploare și cu mai mare impact în comunitate, cel puțin teoretic – sunt alocate două săptămâni.