Se caută proiecte pentru Programul Științescu. Sunt de dat circa 200.000 lei

științescu

Fundaţia Comunitară Timişoara a lansat programul de finanțare Științescu 2023 pentru proiecte de educație STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă, matematică). E la ediția a șasea și, până acum, a oferit un cadru informal, dar bine organizat, pentru cei care vor să cultive curiozitatea celor mici.

Fondul Științescu Timişoara este dedicat proiectelor educative din domeniile STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă, matematică) adresate elevilor din judeţul Timiş, cu vârste cuprinse între 6 și 19 ani. Până în 6 martie, organizații non-guvernamentale, şcoli şi grupuri de inițiativă (inclusiv grupuri de părinți, de cadre didactice sau grupuri de elevi şi/sau studenţi) pot depune proiecte pentru a beneficia de finanţare din Fondul Ştiinţescu Timişoara, care în acest moment este estimat la 200.000 lei.

„Ştiinţescu Timişoara crede că este nevoie ca educația STEAM în școli, precum și în afara lor, în comunitate, să fie centrată pe stimularea curiozității, a creativității și a colaborării. Prin acest program de finanțare ne dorim ca oamenii din comunitățile noastre – profesori, studenți, elevi, muzeografi, bibliotecari, artiști, profesioniști din domenii STEAM, ori pur și simplu oameni pasionați de științe – să împărtășească ceea ce știu copiilor”, spune Daniela Chesaru, director executiv Fundaţia Comunitară Timişoara.

Cine are prioritate

Proiectele câștigătoare vor fi selectate de o echipă neutră și avizată, alcătuită din pasionaţi de ştiinţe şi tehnologie, reprezentanți ai sectorului nonguvernamental și privat, pe baza criteriilor stabilite în Ghidul de finanțare. Vor avea prioritate proiectele din rural şi urbanul mic şi mijlociu.

Detalii despre programul de finanțare și alte materiale necesare procesului de aplicare pot fi accesate pe website-ul programului și pe pagina de Facebook.

Programul Ştiinţescu Timişoara este implementat de Fundația Comunitară Timişoara, finanţat la nivel local de Hamilton Central Europe şi Fundaţia Bosch România, la nivel naţional de Romanian-American Foundation şi este susţinut de Federația Fundațiile Comunitare din România – FFCR.

About Post Author