Se caută observatori pentru Timișoara 2023. Poți să spui ce-ți place și ce nu, mai trebuie și program

foto: Centrul de Proiecte Timișoara / Daliana Iacobescu

Centrul de Proiecte caută observatori externi, care să spună cum văd ei evenimentele care vor avea loc în Timișoara, în 2023. Mai trebuie să fie anunțat și programul în sine, pentru ca oamenii să știe, măcar teoretic, ce-i așteaptă.

„Programul Cultural Timișoara 2023 este asigurat de aproape 40 de organizații și instituții publice de cultură și urmează să fie extins. Amploarea sa impune dezvoltarea unei echipe independente de observatori. Persoanele selectate ca observatori vor constitui un grup de profesioniști cu profiluri și roluri diferite, care vor fi invitați să documenteze evenimentele din cadrul Programului Cultural Timișoara 2023, începând cu finele acestui an și continuând pe tot parcursul anului 2023”, a transmis, luni, Centrul de Proiecte.

Nu există, în acest moment, un calendar public al evenimentelor „de capitală culturală”, dar se caută observatori. Poate avea acest rol oricine are experiență în organizarea de evenimente culturale, are capacitatea de a observa aspecte legate de producția și desfășurarea acțiunilor culturale sau de accesul publicului și de a face propuneri de îmbunătățire.

„Observatorii vor participa la evenimente, le vor documenta, vor contribui la monitorizarea, la analiza implementării proiectelor și la introducerea datelor despre rezultatele proiectelor într-o platformă digitală de date necesare monitorizării”, precizează aceeași sursă.

Nu există o limită de vârstă pentru cei care vor să devină observatori. Cei interesați trebuie să completeze un formular de înscriere disponibil AICI. Ei vor include un CV, o motivație de participare și alte link-uri relevante. Procesul de înscriere și evaluare a candidaturilor este continuu. Contractarea se face ulterior, în funcție de nevoile Programului Cultural Timișoara 2023.

About Post Author