23 ianuarie 2021

Se caută 600 de voluntari! Ei vor planta 10.000 de puieți pe un deal, la Cralovăț

cralovăț

„Plantăm fapte bune în România” deschide seria acţiunilor de plantare din primăvară, la nivel național. Asociația Eco Club Timișoara și Primăria Topolovățu Mare se apucă de treabă în Luna Pădurii.

Inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat „Plantăm fapte bune în România” pornește peste numai câteva zile. „Vor fi aniverați 10 ani de activitate și pornim la drum având în grijă cei 1.000.000 de puieți plantați în cele 29 de județe”, spun organizatorii evenimentului.

În Timiș, totul se întâmplă pe un deal la Cralovăț. „De Ziua Internațională a Pădurii vom desfășura acțiunea de replantare a puieților forestieri pe dealul de la Cralovăț. Precipitațiile insuficiente și lipsa zăpezii ne-au provocat să schimbăm strategia silvică. Am făcut cu motoburghiul o mare parte din gropi. Acolo unde nu se poate, din cauza înclinației prea mari a terenului, gropile se vor face manual, cu cazmaua, în ziua plantării. Sperăm ca, în următorii ani, acel deal să ne dea pădurea mult dorită”, spune Andreia Schneider, coordonator local Timiş. În 21 martie, la Cralovăț, vor fi împădurite 2 hectare din deal cu 10.000 de puieți forestieri de cer, paltin, frasin, cu ajutorul a 600 de voluntari.

Organizatorii pun la dispoziţia voluntarilor materialul săditor, mănuși de protecție, unelte, cafea, ceai, senvișuri, fructe, găleți pentru udat și toalete ecologice. Suportul tehnic de specialitate va fi asigurat de reprezentanți ai Facultății de Silvicultură și Horticultură, ai Facultății de Agricultură, de la USAMVBT. Dacă vreți să participați, trebuie doar să vă înscrieți aici, până în 11 martie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: