Se aprinde lumina în Parcul Botanic! În premieră

parcul botanic

Parcul Botanic are, pentru prima dată, iluminat public. A fost finalizat un proiect finanțat din bani europeni, depus de fosta administrație.

Iluminatul public din Parcul Botanic va fi pornit pentru prima dată luni, de la ora 17. Proiectul de instalare a unui sistem de iluminat inteligent, finanțat din fonduri europene nerambursabile, a fost finalizat.

„Șantierul a început efectiv la finele lunii august, după ce, împreună cu specialiștii din primărie, am făcut mai multe modificări ale proiectului, astfel încât acesta să nu afecteze flora. Inițial, unii stâlpi ar fi trebuit construiți foarte aproape de arbori. Iluminatul inteligent, reglabil, ne permite să protejăm copacii existenți, pentru că și lumina prea puternică îi poate afecta. Două alei, cele tranzitate mai des, vor fi iluminate mai intens, iar celelalte vor avea iluminatul diminuat”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Lucrările au fost finalizate înaintea termenului contractual. Va urma o perioadă de verificare și recepție a lucrărilor.

Valoarea totală a fost de 2,47 milioane de lei, cu TVA, executant fiind Elbi Energy Projects SRL. Licitația a pornit în iulie 2020, dar, după două contestații, contractul propriu-zis a fost semnat abia în septembrie 2021. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional-Regional 2014-2020, contribuția Primăriei Municipiului Timișoara fiind de 2%.

About Post Author