17 ianuarie 2021

Se aprinde cerul. La Timișoara începe Borealis

borealis

Începutul de octombrie aduce la Timișoara un proiect unic. Este vorba despre Borealis, „desenat” pe cerul de deasupra orașului de artistul elvețian Dan Acher. Bega! este un program principal al stației „Light Over Borders” (Lumină peste granițe), creat de Plai.

O instalație creată cu ajutorul laserelor, proiectoarelor, mașinilor de fum și a unui sistem de sonorizare ambientală va schimba cerul de deasupra Timișoarei. Se întâmplă în perioada 1-3 octombrie, asupra unei părți din zona centrală. Borealis este un proiect integrat inițial în programul Bega! pentru anul 2021, dar, din motive ce țin de restricțiile impuse de pandemie, el a luat locul evenimentului planificat pentru anul 2020.

Bega! 2020 va recrea, practic, pe cerul Timișoarei, Luminile Nordului (Aurora Boreală) și Luminile Sudului (Aurora Australă), cu ajutorul artistului elvețian Dan Acher. „În toate lucrările sale, designerul proiectului Borealis, Dan Acher utilizează orașul ca pe un loc de joacă pentru a crea sentimentul de apartenență și comunitate”, transmit cei de la Plai.

Borealis se va desfășura în fiecare din cele trei seri cu începere de la ora 20. Se va întinde pe o suprafață extinsă, în Piața Unirii, așa că publicul poate participa fără a fi limitat la o zonă specifică de participare. Proiect realizat în parteneriat cu Primăriei Timișoara și al Consiliului Local, prin Programul Cultural pentru anul 2020.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: