SDM dă 800.000 de euro pentru blocarea accesului auto în Cetate. Către Backup Technology și Swarco Traffic

Taxa pe paragină

Licitația pentru sistemul de restricționare a accesului în zona Cetate s-a încheiat cu succes. SDM va plăti puțin peste 800.000 de euro pentru instalarea unor stâlpi care să nu mai permită bizonilor să intre cu mașinile pe pietonalele din centrul istoric.

În luna iulie, SDM a lansat licitația pentru un contract de „furnizare și montare sistem integrat de control acces”. E vorba, de fapt, despre sistem de restricționare a accesului auto în zona Cetate.

„Sistemul este format din: tubulatură subterană pentru interconectarea echipamentelor, bolarzi ficși și bolarzi retractabili, camere pentru detecția plăcuțelor de înmatriculare și comanda bolardului mobil (…) telecomandă pentru acționarea acestora în zona adiacentă, de personal ce va fi instruit, cablarea bolardului și componentelor sale, a camerei de detecție și cutiei de control și comandă, integrarea camerelor în softul de monitorizare aflat la Centrul de Comandă și Control”, scria în caietul de sarcini.

În cifre, este vorba de 21 de puncte de acces în Cetate, unde vor fi montați 55 bolarzi ficși și 42 bolarzi mobili. Contractul are o durată de 12 luni, iar suma maximă oferită de SDM era de 4,29 milioane de lei, cu TVA.

Au fost trei oferte, de la SC Histria International – Hedge Acces Control Co, LTD, Backup Technology – Swarco Traffic România și Magus Protect Technologies – Secunet Project SRL. După mai bine de trei luni de deliberare, a fost ales câștigătorul: este vorba despre asocierea

    Backup Technology – Swarco Traffic România

. Aceasta a oferit un preț de 3,9 milioane de lei, cu TVA. Atât Backup Technology, firmă la care a fost director Ionuț Gaiță, candidat PNL la senat, cât și Swarco Traffic au mai avut contracte cu SDM sau cu Primăria Timișoara, legate de managementul traficului.

Unde vor fi puși bolarzii

Gh. Lazăr – Dima
G. Dima – Mărășești
G. Dima – Gen. Eremia Grigorescu
Piața Mărăști – Ungureanu
Piața Mărăști – Sergent Constantin Mușat
Oituz – Regimentul 5 Vânători
Luther – Eugeniu de Savoya
Proclamația de la Timișoara – Grisselini
Proclamația de la Timișoara 7
Proclamația de la Timișoara – Pacha
Piața Sf. Gheorghe – Mercy
Alecsandri – 9 Mai
Alecsandri – 9 Mai (2)
Brediceanu – Ungureanu
Brediceanu – Mărășești
Brediceanu – Mărășești
Carol Telbisz – D. Cantemir
Carol Telbisz – Janos Bolyai
Blaga – Huniade
Sf. Ioan – VV Delamarina
Catedrala Mitropolitană

About Post Author