Școala online pentru profesori de la UVT, foarte căutată la prima ediție. A doua începe în toamnă

școala online

Zeci de profesori din toată țara s-au înscris la programul de formare a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar pentru școala online. Universitatea de Vest a pornit acest program având în vedere situația cauzată de pandemie.

La UVT a început, în 15 iunie, programul de studii postuniversitare de formare și dezvoltare profesională continuă „Resurse educaționale și digitale pentru instruire online”. Acesta se adresează profesorilor din învățământul preuniversitar, care vor să fie pregătiți pentru școala în regim online. Programul este coordonat de Departamentul de Educație Continuă, Învățământ la Distanță și cu Frecvență Redusă (DECIDFR), în colaborare cu Departamentul de Științe ale Educației, al Facultății de Sociologie și Psihologie a UVT.

Sunt înscrise 90 de cadre didactice, din 30 județe. Primele, după numărul de solicitări, sunt Timiș, municipiul București, Hunedoara, dar și Vrancea, Argeș și Iași. „Organizarea acestui program de studii postuniversitare răspunde unei necesități reale a pieței. Dascălii din preuniversitar sunt conștienți, în urma experiențelor de comunicare online din perioada restricțiilor impuse de pandemie, de faptul că perfecționarea este foarte importantă. Mai ales pentru utilizarea de instrumente, tehnologii și resurse digitale pentru realizarea activităților de predare, învățare, evaluare online”, spune prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Pentru ca la cursuri să poată participa cât mai mulți dintre cei care s-au înscris, au fost formate trei grupe de câte 23 de cursanți pentru acest modul al programului, care au început parcurgerea programei propuse. Următoarele ediții ale programului de studii postuniversitare „Resurse educaționale și digitale pentru instruire online” vor fi anunțate în luna septembrie, în același format de câte 25 de cursanți într-o grupă de studiu. Programul se desfășoară online, cu o durată standard de 7 săptămâni.