Sclavis, Ban, Baumgärtner | Borderline. Concert special la Timișoara

Borderline

Trei muzicieni reprezentantivi din jazz-ul contemporan, trei artiști din generații și țări diferite. Trei concerte în România, un proiect inedit. Lucian Ban, Louis Sclavis și Moritz Baumgärtner prezintă, și la Timișoara, Borderline.

Pianistul newyorkez de origine română Lucian Ban îi invită pe legendarul clarinetist francez Louis Sclavis, una din figurile cheie ale jazz-ului european din ultimii 50 de ani, și pe bateristul german Moritz Baumgartner, unul dintre cei mai apreciați bateriști de jazz ai noii generații, în proiectul Borderline. Este vorba despre o serie de concerte, mese rotunde și discuții cu publicul, care va avea loc între 6 și 11 decembrie la București, Timișoara și Brașov.

Bordeline ilustrează o idee foarte simplă: în secolul XXI, jazz-ul este o muzică cu adevărat globală, care traversează granițe, generații și stiluri, și al cărei motor este creativitatea improvizației. După mai multe amânări cauzate de restricțiile și provocările create de pandemie, proiectul Bordeline va debuta luni, 6 decembrie, la Goethe Institut din București, cu o masă rotundă cu tema „Jazz-ul în secolul XXI. În 7 decembrie are loc concertul premieră al proiectului, la sala „Elvire Popesco” a Institutului Francez din București.

Concertul de la Timișoare are loc joi, 9 decembrie, în sala Capitol de la Filarmonica Banatul. Seria se încheie în 11 decembrie, cu un concert și o discuție cu publicul la Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov.

Biletele pentru concertul de la Timișoara se găsesc la casieria Filarmonicii Banatul, luni, miercuri, vineri, orele 14 – 19, marți și joi, orele 10 – 15. Biletele pot fi cumpărate și cu o oră înainte de începerea concertului.