Scenograful Dragoș Buhagiar este noul președinte al UNITER

dragoș Buhagiar

Repetiții la „Tragedia omului”, spectacol la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara, sursa foto: www.dragosbuhagiar.ro / Petru Cojocaru

Dragoș Buhagiar, unul dintre cei mai apreciați scenografi români, a fost ales președinte al UNITER. Buhagiar face parte din echipa artistică a Operei Naționale Române din Timișoara și va ocupa funcția pe care a deținut-o, vreme de peste trei decenii, Ion Caramitru.

„Ne bucură alegerea scenografului Dragoș Buhagiar în funcția de președinte al Uniunii Teatrale din România (UNITER) și ne onorează în mod special faptul că Dragoș Buhagiar face parte din echipa artistică a operei noastre. Îl felicităm și îi dorim mult succes!”, a anunțat Opera Națională Română din Timișoara

Asociația UNITER – Uniunea Teatrală din România este o organizaţie profesională care are peste 1.800 de membri. Președintele ei a fost, timp de 31 de ani, Ion Caramitru, care a murit în toamna trecută.

Dragoș Buhagiar s-a născut în 1965, în Brăila, și a absolvit Academia de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”. Numeroase spectacole de teatru sau filme, dar și spoturi publicitare îi poartă semnătura. Buhagiar a primit șapte trofee UNITER, pentru activitatea sa de scenograf de teatru, lucrând cu regizori precum Cătălina Buzoianu, Silviu Purcărete, Alexandru Tocilescu sau Alexandru Dabija. În toamna anului 2019, Dragoș Buhagiar a devenit angajat al Operei Naționale Române din Timișoara, în funcția de scenograf.

About Post Author