Scandal în coaliție. Florin Cîțu l-a demis pe Stelian Ion

stelian ion

sursa foto: www.digi24.ro

Premierul Florin Cîțu a semnat, miercuri seară, revocarea din funcția de ministru al Justiției a lui Stelian Ion (USR PLUS). El l-a propus interimar pe Lucian Bode. Ion nu ar fi avizat proiectul „Anghel Saligny”, dar acesta susține, într-o postare pe Facebook, că altul este motivul demiterii.

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri seară că l-a revocat pe ministrul Justiției, Stelian Ion, care nu a avizat proiectul „Anghel Saligny”. Propunerea de revocare a fost transmisă președintelui Iohannis.

„Nu accept în guvern miniștrii care să se opună modernizării României. Nu a reușit să se impună în Coaliție, nu a reușit să-și ducă la sfârșit proiectele, un exemplu e desființarea secției speciale. A bloca activitatea guvernului doar pentru că nu vrei să dezvolți comunitățile înseamnă încălcarea mandatului. Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat. Nu accept pe nimeni în guvern care să șantajeze”, a spus Florin Cîțu. Premierul a făcut apel la USR-PLUS să nu iasă de la guvernare. Interimar la Justiție a fost propus Lucian Bode.

https://web.facebook.com/guv.ro/videos/3683368591766526/?__tn__=%2CO-R

Numele lui Stelian Ion a fost vehiculat pentru remaniere în ultimele luni, nemulțumirile venind și din partea președintelui Klaus Iohannis. În 4 august, Iohannis l-a criticat pe ministrul Justiției, reproșându-i întârzierea în modificarea legilor justiției și eșecul discuțiilor referitoare la desființarea SIIJ. La rândul lui, Florin Cîțu a spus atunci că responsabilitatea pentru blocajul din coaliție legat de legile justiției și de desființarea Secției Speciale este a ministrului Justiției. Stelian Ion urma să anunțe joi lista candidaților pentru șefia DIICOT.

„E doar o chestiune de timp”

Într-o postare pe Facebook, Ion scrie că e doar o chestiune de timp până când Cîțu „va pleca acasă”.

„Premierul Florin Cîțu arată încă o dată că nu are respect pentru lege, pentru Constituție. Având în vedere antecedentele sale, poate că nu este de mirare. În felul acesta Florin Cîțu și-a semnat de fapt propria plecare din guvern pentru că este doar o chestiune de timp până când Florin Cîțu va pleca acasă. Șantaj și iresponsabilitate înseamnă să îi ceri imperativ ministrului Justiției să îți dea un aviz la minut pe un proiect cu miză uriașă pentru care termenul legal de avizare este de 4 zile lucrătoare de la primirea originalului. Precizez încă o data că nici până la această oră originalul proiectului PNDL 3 nu a fost trimis la Ministerul Justiției pentru obținerea avizului. Povestea are și un substrat nevăzut, legat de procedura de numire a procurorilor de rang înalt aflată în derulare. Aceasta este miza nevăzută”, notează Stelian Ion.

Și totuși, ministrul Dezvoltării, Cseke Atilla, îl contrazice și spune că programul „Anghel Saligny” a fost trimis pentru avizare la ministerul Justiției în urmă cu o săptămână. Digi24 a intrat în posesia acestei solicitări, potrivit căreia documentul a ajuns în original în 25 august la Ministerul Justiției.

About Post Author