Șase respirații pe minut. Ceramică și muzică, în Cazarma U

Cazarma U

Credit foto: Gerasimou Pinelopi

Este corpul nostru oricând un spațiu sigur? Cum putem experimenta siguranța pentru a ne face auzită vocea interioară, eliberați de constrângerile care ne sunt impuse? Sunt doar două întrebări la care caută răspunsuri Maria Louizou, din Grecia, care vă așteaptă în Cazarma U pentru un performance special.

Instalația sculpturală a artistei Maria Louizou propune vizitatorilor o descifrare neașteptată a sculpturii. Creionând un raport tandru și fragil între monumentalitatea obiectului de sculptură și vulnerabilitatea materiei, lutul ceramic, recipientele care compun instalația au fost inspirate de tradiția greacă, amintindu-ne de formele ceramicii. Ele funcționează independent și devin performative, adăpostind corpurile feminine ale performerilor ce ocupă temporar sculpturile ceramice, acoperindu-le parțial pentru a activa într-un mod diferit simțurile privitorului.

Sculpturile devin, așadar, carcase acustice, intensificând vocile performerilor atunci când interpretează compoziția scrisă de artistă — o piesă care amintește de cântecul polifonic din Epir.

Instalația „Șase respirații pe minut” va putea fi văzută de vineri, 20 octombrie, ora 19, în sala 4 de la parterul Cazarmei U, iar programul performance-urilor va fi următorul: 19:10; 19:20; 19:30, 20:10; 20:20; 20:30. Interpretarea vocală: Maria Louizou, Maria Busuioc, Aliki-Vaia Siousti

Maria Louizou este născută și stabilită la Atena. Practica ei artistică branșează forma sculpturală cu expresive compoziții vocale performative pe care le creează ea însăși. A studiat sculptura la Școala de Arte Frumoase din Atena și teoria compoziției muzicii clasice și electronice la Conservatorul din Atena.

About Post Author